NOVICE

To je ženska, ki jo moški izberejo za ljubico

11.09.2018, 13:49
30
Nezvesti so razkrili, katere ženske si izbirajo za ljubice. Drage ženske, ni tako, kot si mislite. Ljubica ni nikakršna 'fatalka'. Najpogosteje je nekdo, ki ga poznate, vaš dragi pa jo pač pozna še bolje.

Par v postelji
Par v postelji/ FOTO: iStock

Ko ženska izve, da jo je partner prevaral, običajno najprej pomisli, »da je 'druga' mlajša, lepša, ima lepše telo, da je lahka, se blesavo hihita vsem njegovim butastim šalam, vidi le njegovo lepo plat in ga je skrivnostno očarala, da je šel z njo,« pišejo na spletni strani. A kot se je izkazalo, temu sploh ni tako.

Vsak ima svoj razlog, zakaj se odloči za skok čez plot, a to, kakšne ljubice si moški izbirajo, je pravzaprav izjemno zanimiv aspekt tega dejanja.

Spletna stran za zmenkarije Ashley Madison, katere slogan je 'Življenje je kratko, Privošči si afero', je objavila rezultate raziskave o tem, zakaj ljudje varajo in kako izbirajo svoje ljubice oziroma ljubimce. Kot je pokazala raziskava, se afera pogosteje razvije med moškim in osebo, ki jo pozna tudi njegova draga.

stegno
stegno/ FOTO: iStock

Izmed vseh vprašanih je kar 44 odstotkov moških že varalo svoje dekle, 55 pa jih je vsaj pomislilo na to. Skupno torej kar 99 odstotkov vprašanih vsaj razmišlja o prevari. Le 1 odstotek je takih, ki na to niso niti pomislili, kaj šele skočili čez plot.

Med 400 moškimi, ki so sodelovali v anketi, jih je 27 odstotkov odgovorilo, da če bi bili nesrečni v zvezi in bi se odločili za afero, bi za to izbrali žensko, ki jo poznajo že dlje časa, po možnosti sodelavko. Z neznanko iz bara bi jih šlo le 23 odstotkov. Verjetnost, da gremo moški z žensko, ki jo pozna tudi naša draga, je tako večja, kot pa da nas bo zapeljala popolna neznanka v lokalu.

Zakaj znanka?

Če dobro pomislimo, je, če smo v resni zvezi, pravzaprav težko spoznati koga novega. Še posebej, če imate družino in ste tak tip moškega, ki ni ravno vsak konec tedna zunaj v moški družbi. S partnerko vzpostavita določeno rutino, imata skupne prijatelje, a dejstvo je, da  če v zvezi ni vse v redu, lahko med moškim in žensko, ki sta samo prijatelja, hitro preskoči iskrica. Četudi ima ta druga ženska partnerja in je prijateljica vašega dekleta. Čustva med prijateljema se lahko razvijajo počasi, skoraj neopazno, ko se nakopičijo težave v zvezi in se znajdeta v določeni situaciji sama, pa v nekem trenutku preprosto preskoči iskrica.

Tudi ženske niso nedolžne

Raziskava je pokazala, da je kar 39 odstotkov žensk že prevaralo partnerja, 35 odstotkov pa jih je že pomislilo na to, da bi se predale drugemu moškemu. Odstotek je nekoliko nižji kot pri moških, a še vedno visok – kar 74 žensk torej sanjari o drugem oziroma se mečka z drugim. Več kot polovica žensk je partnerja prevarala po porodu.

Med ženskami bi kar 28 odstotkov tistih, ki varajo oziroma sanjajo o skoku čez plot, za ljubimca izbralo nekoga, ki ga poznajo.

Par se zabava - 2
Par se zabava - 2/ FOTO: iStock

Moški slabi ljubimci?

Večinoma je ženske, ki so prevarale svojega dragega, pritegnil videz moškega. Kar 43 odstotkov žensk, ki varajo, je odgovorilo, da v aferi iščejo zgolj telesno potešitev. Le 5 odstotkov jih je odgovorilo, da so se z ljubimcem ujele tudi na intelektualni ravni.

Najpogosteje naj bi bil razlog nezadovoljivo spolno življenje v zvezi. In doživljanje orgazma je za ženske očitno še kako pomembno. 49 odstotkov tistih, ki varajo, jih je odgovorilo, da s partnerjem občasno ali redko doživijo orgazem, 59 pa jih z zunajzakonskim partnerjem doživi vedno ali pogosto.

Zakaj sploh prevara?

Vsi si želimo srečne zveze, kjer sta oba partnerja predana drug drugemu, zvesta, iskrena. A žal resničnost ni taka. Naj si priznamo ali ne, afere se dogajajo in kot kaže – še precej pogosteje, kot si mislimo.

Številni se za afero ne odločijo zato, ker bi želeli prekiniti obstoječo zvezo, temveč zato, ker jo želijo rešiti, kolikor bizarno je morda slišati. Največ žensk, ki se za odločijo skok čez plot, se v postelji partnerjem dolgočasi, partner pa vlaga zelo malo truda v to, da bi kaj popravil. Razlog za varanje je tako ta, da se ob partnerju ne počutijo več privlačne oziroma jim partner ne posveča dovolj pozornosti.

Izbrati nekoga, ki ga poznamo od prej, se zdi nekako najlažja izbira, a je žal tako, da takšna odločitev v primeru razkritja prinese največjo škodo.

Par v postelji
Par v postelji/ FOTO: iStock

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

fairplayy
13.09.2018, 12:08:33
+5
ko bodo ženske spet skapirale da je k*** nagrada in ne nujno zlo bo tud varanja manj komu pa se da skakat čez plot če se redno prazni..
Mejduš
12.09.2018, 22:07:58
+4
problemi so zato se poročijo da o še bol se ljubezen se poglobila v resnici sta se pa naveličala ker se nič ne kaj novega dogaja,čez plot pa zato skačejo ker še niso bili na drugi strani plota in so radovedni.
akam
12.09.2018, 17:33:34
-1
novinarčki dragi, tole velja za tujino.Slovenci niso tako leni, da bi skočili čez plot kar z ženino prijateljico.Slovenci so zahtevni,Slovenke tudi.Da skočiš čez plot z družinskim prijateljem ali prijateljico-smo upokojenci brez energije ali kaj?!? Obstaja ogromno portalov.Od ona on do...Večina itak uporablja FB in si tam najdejo koga "za na kavo" ( seks).Niso ne vem kako zahtevni, za moškega je dovolj zgolj to, da ženska želi na kavo, niso važna leta, kile,...samo da se seksa,Pri ženskah je pa enako skoraj-aja, ženske pa začnejo neznanca takoj fehtarit za denar, pa lažejo glede starosti tudi za 10 let..Dajte mi povedat, zakaj bi jaz šla prevarat moža s kakšnim njegovim prijateljem ali z možem moje prijateljice, ker je ravno pri roki, je pa debel,plešast in manjši od mene,m...Če pa lahko na netu še to sekundo najdem vsaj 10 zelo mladih žrebcev, ki si seveda želijo anonimnosti za trojčka.....? Moški pa razmišljajo enako.Novinarček se bo pa zapletel s partnerjevimpartnerjem, kako zelo duhamorno, neizvirno, LENOOOOOOO
grevid
12.09.2018, 15:04:28
+12
Vedno so ženske boge in vedno je moški kriv. Kar ženska reče mora biti vedno bolj prav kot moško mnenje. Itak je pa skoraj vsak (sploh dandanes) pripet na ketno. Pa kje si bil, a moraš spet it ven, pa zakaj to in uno itd. Če štrik zateguješ se enkrat strga.
grevid
12.09.2018, 15:04:22
+2
Vedno so ženske boge in vedno je moški kriv. Kar ženska reče mora biti vedno bolj prav kot moško mnenje. Itak je pa skoraj vsak (sploh dandanes) pripet na ketno. Pa kje si bil, a moraš spet it ven, pa zakaj to in uno itd. Če štrik zateguješ se enkrat strga.
brezrob
12.09.2018, 14:35:13
+18
samo za f.u.k gre...
fairplayy
12.09.2018, 14:00:53
+7
Za prepir in varanje sta potrebna dva.
JohannDoe
12.09.2018, 11:25:47
+7
Juhu! Rock'n'roll. Vsi to počnejo in razmišljajo o tem... hvala, Moški svet, samo enkrat se živi.... Ne vem zakaj sem sploh kliknil na ta link... sej vem... navadna past za klike...
JohannDoe
12.09.2018, 11:27:43
+5
zdej grem prebrat to še na zadovoljna.si oziroma privosci.si
JohannDoe
12.09.2018, 11:31:52
+6
Če tega ne počneš, se ti... posuši nekaj... tega pa noben pri zdravi pameti noče. Grem pogledat še kaj svetuje vizita.
kekec_horhe
12.09.2018, 10:22:37
+41
Dragi moški in ženske. Nesreča v vezi ni opravičilo za skok čez plot in varanje. Če vam je tako hudičevo težko ter mislite, da vam bo z nekom drugim lepše se odločite enkrat in za zmeraj in naredite trenutni zvezi/zakonu konec in pojdite naprej, saj je varanje nekaj najbolj nizkotnega, kar lahko naredite svojemu partnerju.
fairplayy
12.09.2018, 14:11:17
+4
loči se in pusti kar si prigaral in še težje če so v igri otroci ni tako enostavno v praksi kot v teoriji
kekec_horhe
12.09.2018, 14:47:31
+13
Seveda ni lahko ampak treba se je prej pogovarjat in zadeve razreševat, ne pa skakat od ene do druge pa mislit, da boš tako lažje doma živel. Če pa vsak za sebe nista zmožna preživet pol pa res ne vem, kaj je narobe z vami. Otroci pa dolgoročno veliko bolj trpijo v skreganih in zlaganih zakonih. Če se partnerja pravočasno in mirno ter zrelo razideta je to veliko lažje za vse (po varanju je pa mirno se raziti malce težje). Obračunavanje med zakoncema/partnerjema na hrbtih otrok pa je tadruga najbolj nizkotna stvar, ki se lahko dogaja v zakonu tako da razmislite malce pri sebi kaj je fer in kaj je prav. Nihče v zakonu nebi smel trpet in pika, drugače je to brezveze in dolgoročno nima smisla.
kivzfccz
12.09.2018, 9:12:55
+16
Vsak si želi biti ljubljen. Ko minejo čustva pride do potrebe, čutiti se ljubljen. Ko človek ljubi in je ljubljen nikoli ne pomisli na prevaro, ampak želi svojo drago osrečevati,ji podarjati vsa svoja čustva.Je pa hudo, ko ljubi samo eden od parnerjev. Takrat se začnejo razni flirti, odrekanja ,izgovori, namesto čustvenih podarjanj,ljubljenja. HUDO JE, ČE ZBOLI EDEN OD PARTNERJEV, DRUGI PA NAMESTO MORALNE PODPORE ZAČNE ISKATI LJUBLJENJE DRUGJE.
Larissa13
01.02.2018, 12:28:38
+32
Jaz sem ženska torej, bom povedala po žensko.... Moški, ki date kaj nase boste ženski v oporo in ona bo vam. Ne iskat izgovorov, da nima časa za vas... Materinstvo je zelo pomemna stvar. Če bi moški dosti pomagali tudi pri gospodinskih opravilih, potem ne bi ona padla v pojstlo z glavobolom. Čeprav vem, da so moški ki so drugačni , je pa dejstvo da je gospodinstvo na plečih ženske. In danes so spet drugačni časi. Stres in kronično pomankanje časa, je tisto kar naredi življenje oteženo. Kljub temu pa zelo velik del moških išče po internetu zabavo in se dogovarja. No, saj vem... tudi ženske znajo - tako kot sem rekla - časi so drugačni, generacija je spet drugačna. Kljub temu pa so pari ki se ljubijo in ne bi prizadeli drug drugega in na to se na zdravlja ;)
fairplayy
12.09.2018, 14:15:29
+3
gopsodinjstvo je naplečih žensk ja potrebno je spraznit pomivalca sušilca pritisnit gumb rumbe je nekaj dela ki ga lahko tudi moški opravi, če mu čas dopusšča. Je pa tudi potrebno okoli hiše kaj postoriti ali to lahko ženska naredi? v 90 % primerov je odgovor ne. Zato ne tarnat da premalo naredimo dokler ve nam ne morate pomagati.
felixkp
20.10.2017, 13:20:00
+36
Bofur: Sem moški pa ne razmišljam kot ti. Ker to kar si ti napisal je odraz tebe osebno in ne vseh moških. Ob rojstvu, ki si ga ti izpostavil je mogoče naredit tudi kaj drugega kot pristopit k prvi ki ti da. Mogoče bi začel s tem da bi pomislil da ti žena skrbi za tudi tvojega otroka. Veš, da se marsikaj. Tale tvoj post pa je oprosti izrazu neandertalski. In če pomislim še malo naprej je post tvoje opravičilo tvojih dejanj. Uboga ženska in otroci, ki te bodo dobili..
MrMic77
22.10.2017, 10:02:18
+11
Očitno je troll al pa 5 letni otrok, z tako nezrelim razmišljanjem, ni čudno da je stanje na svetu takšno kot je.
bebo2
12.09.2018, 8:57:04
-11
vi sploh nimate pojma koliko je varanja, čisto vsak ampak res vsak človek (ni važno moški ali ženska) ki ga poznam je varal.
Bmx8š
19.10.2017, 22:55:15
+12
ker povprečen janez ne more met fatalke, logično
MaršalPeter63
19.10.2017, 17:04:25
+13
Bofur sedi 5! Moški pač ne povezujemo ljubezni in seksa! Seks je kot hrana, organska zadeva in ko si lačen....
Bofur
19.10.2017, 11:58:32
+21
A se meni samo zdi, a je bil ta "članek" že objavljen in to že objavljen v tem mesecu. Drugače pa moški nismo pretirano komplicirani. Delujemo zelo preprosto. Torej namen moškega, če ni gej, je vsako žensko, ki mu je všeč spraviti v posteljo. Tisti, ki trdijo nasprotno so geji ali evnuhi. Ko je potreba huda, in ta potreba je denimo huda, ko vlada v stalni ali občasni zvezi hudo pomanjkanje seksa zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, smo dejansko pripravljeni iti pravzaprav z vsako žensko, pač pogoj je, da ima joške in rit in da ti da oziroma da ti ga povleče. Če ne bi bilo tako, potem ne bi obstajala prostitucija in ne bi bilo skokov čez plot. Moški začnemo neracionalno razmišljati denimo po rojstvu otroka, ko je pač ženska preveč zaposlena z materinstvom, da bi se ukvarjala še s partnerjem in takrat bomo šli z vsako žensko, ki nam je vsaj približno všeč in pri kateri bo uspeh - torej seks - zagotovljen. Če je to soseda, znanka, sodelavka, je pač to soseda/znanka/sodelavka.
tantadruj1
19.10.2017, 15:33:27
+18
to je resnica ki bi jo mama morala povedati vsaki ženski. pa jih večina še vedno sanja o celoživljenski zvezi brez prevare.
Wild Chic
19.10.2017, 17:08:36
+42
če bi znala katera je bi ji samo rekla naj si ga ma :) če je enkrat varal, bo tudi drugič, tretjič, itd. :) opravičim pa skok čez plot NE! Če želi on/ona imeti razmerje z drugimi, naj zaključi razmerje, ki ga ima sedaj in konec. tako smo vsi na boljšem in ni nobeden prevaran ali karkoli :)
MrMic77
22.10.2017, 10:01:40
+5
Bofur kolk si ti star, 5 let?
Stauffenberg
12.09.2018, 8:05:27
+2
Bučke. Preberite knjigo "Anatomija ljubezni" ene najbolj znanih antropologinj našega časa dr. Helen Fisher. Vse vam bo jasno.
bebo2
12.09.2018, 8:19:45
0
Bofur edini ki je pod tem člankom napisal nekaj pametnega
SonyGirl
12.09.2018, 9:53:35
0
"Več kot polovica žensk je partnerja prevarala po porodu." Milo za žajfo bi jst temu rekla.
allcolours
12.09.2018, 10:12:54
+8
Bofur to je tipično egoistično moško razmišljanje. Če ti je ženska "nastavljala" pred rojstvom otroka ti bo tudi po njem, če jo boš znal razumeti, da je ta plod vajine ljubezni oziroma otrok nekaj posebnega in potrebuje nego in nežnost in materinsko ljubezen. Če ne znaš razumeti, da se stvari v odnosu tudi malo spremenijo in malo potrpeti potem si pa delaj izgovore kot..ja nima časa zame, je ne zanimam več, nima libida itd.. Dvomim, da bi se ženska odpovedala seksa z moškim, ki ima otroka z njim. Gre se le za drugačen pristop do nje in malo več razumevanja.
fairplayy
12.09.2018, 14:17:53
-3
allcolors o pa se motiš večino primerov poznam ko po rojstvu otroka stradajo pa kr nosijo fantje predpasnik ampak se leve in desne čez čas prenaje vsak.