Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ženska v spodnjem perilu

Drage ženske: ljubica vašega dragega ni 'fatalka' ... in najverjetneje jo poznate!

N.J.
19. oktober 2017, 14:45
9
Velikost pisave:

Nezvesti so razkrili, katere ženske si izbirajo za ljubice. Drage ženske, ni tako, kot si mislite. Ljubica ni nikakršna 'fatalka'. Najpogosteje je nekdo, ki ga poznate, vaš dragi pa jo pač pozna še bolje.

ženska z dolgimi nogami
(Foto: Thinkstock)

Ko ženska izve, da jo je partner prevaral, običajno najprej pomisli, »da je 'druga' mlajša, lepša, ima lepše telo, da je lahka, se blesavo hihita vsem njegovim butastim šalam, vidi le njegovo lepo plat in ga je skrivnostno očarala, da je šel z njo,« pišejo na spletni strani. A kot se je izkazalo, temu sploh ni tako.

Vsak ima svoj razlog, zakaj se odloči za skok čez plot, a to, kakšne ljubice si moški izbirajo, je pravzaprav izjemno zanimiv aspekt tega dejanja.

Spletna stran za zmenkarije Ashley Madison, katere slogan je 'Življenje je kratko, Privošči si afero', je objavila rezultate raziskave o tem, zakaj ljudje varajo in kako izbirajo svoje ljubice oziroma ljubimce. Kot je pokazala raziskava, se afera pogosteje razvije med moškim in osebo, ki jo pozna tudi njegova draga.

Izmed vseh vprašanih je kar 44 odstotkov moških že varalo svoje dekle, 55 pa jih je vsaj pomislilo na to. Skupno torej kar 99 odstotkov vprašanih vsaj razmišlja o prevari. Le 1 odstotek je takih, ki na to niso niti pomislili, kaj šele skočili čez plot.

Med 400 moškimi, ki so sodelovali v anketi, jih je 27 odstotkov odgovorilo, da če bi bili nesrečni v zvezi in bi se odločili za afero, bi za to izbrali žensko, ki jo poznajo že dlje časa, po možnosti sodelavko. Z neznanko iz bara bi jih šlo le 23 odstotkov. Verjetnost, da gremo moški z žensko, ki jo pozna tudi naša draga, je tako večja, kot pa da nas bo zapeljala popolna neznanka v lokalu.

Par se zabava - 2
(Foto: iStock)

Zakaj znanka?

Če dobro pomislimo, je, če smo v resni zvezi, pravzaprav težko spoznati koga novega. Še posebej, če imate družino in ste tak tip moškega, ki ni ravno vsak konec tedna zunaj v moški družbi. S partnerko vzpostavita določeno rutino, imata skupne prijatelje, a dejstvo je, da  če v zvezi ni vse v redu, lahko med moškim in žensko, ki sta samo prijatelja, hitro preskoči iskrica. Četudi ima ta druga ženska partnerja in je prijateljica vašega dekleta. Čustva med prijateljema se lahko razvijajo počasi, skoraj neopazno, ko se nakopičijo težave v zvezi in se znajdeta v določeni situaciji sama, pa v nekem trenutku preprosto preskoči iskrica.

Tudi ženske niso nedolžne

Raziskava je pokazala, da je kar 39 odstotkov žensk že prevaralo partnerja, 35 odstotkov pa jih je že pomislilo na to, da bi se predale drugemu moškemu. Odstotek je nekoliko nižji kot pri moških, a še vedno visok – kar 74 žensk torej sanjari o drugem oziroma se mečka z drugim. Več kot polovica žensk je partnerja prevarala po porodu.

Med ženskami bi kar 28 odstotkov tistih, ki varajo oziroma sanjajo o skoku čez plot, za ljubimca izbralo nekoga, ki ga poznajo.

seksi zapeljiva ženska
(Foto: iStockphoto)

Moški slabi ljubimci?

Večinoma je ženske, ki so prevarale svojega dragega, pritegnil videz moškega. Kar 43 odstotkov žensk, ki varajo, je odgovorilo, da v aferi iščejo zgolj telesno potešitev. Le 5 odstotkov jih je odgovorilo, da so se z ljubimcem ujele tudi na intelektualni ravni.

Ženska v nogavicah - 1
(Foto: Pinterest)

Najpogosteje naj bi bil razlog nezadovoljivo spolno življenje v zvezi. In doživljanje orgazma je za ženske očitno še kako pomembno. 49 odstotkov tistih, ki varajo, jih je odgovorilo, da s partnerjem občasno ali redko doživijo orgazem, 59 pa jih z zunajzakonskim partnerjem doživi vedno ali pogosto.

Zakaj sploh prevara?

Vsi si želimo srečne zveze, kjer sta oba partnerja predana drug drugemu, zvesta, iskrena. A žal resničnost ni taka. Naj si priznamo ali ne, afere se dogajajo in kot kaže – še precej pogosteje, kot si mislimo.

Številni se za afero ne odločijo zato, ker bi želeli prekiniti obstoječo zvezo, temveč zato, ker jo želijo rešiti, kolikor bizarno je morda slišati. Največ žensk, ki se za odločijo skok čez plot, se v postelji partnerjem dolgočasi, partner pa vlaga zelo malo truda v to, da bi kaj popravil. Razlog za varanje je tako ta, da se ob partnerju ne počutijo več privlačne oziroma jim partner ne posveča dovolj pozornosti.

Izbrati nekoga, ki ga poznamo od prej, se zdi nekako najlažja izbira, a je žal tako, da takšna odločitev v primeru razkritja prinese največjo škodo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasov 7
Komentarjev: 9
 
Larissa13 01.02.2018 12:28:38
Jaz sem ženska torej, bom povedala po žensko.... Moški, ki date kaj nase boste ženski v oporo in ona bo vam. Ne iskat izgovorov, da nima časa za vas... Materinstvo je zelo pomemna stvar. Če bi moški dosti pomagali tudi pri gospodinskih opravilih, potem ne bi ona padla v pojstlo z glavobolom. Čeprav vem, da so moški ki so drugačni , je pa dejstvo da je gospodinstvo na plečih ženske. In danes so spet drugačni časi. Stres in kronično pomankanje časa, je tisto kar naredi življenje oteženo. Kljub temu pa zelo velik del moških išče po internetu zabavo in se dogovarja. No, saj vem... tudi ženske znajo - tako kot sem rekla - časi so drugačni, generacija je spet drugačna. Kljub temu pa so pari ki se ljubijo in ne bi prizadeli drug drugega in na to se na zdravlja ;)
 
felixkp 20.10.2017 13:20:00
Bofur: Sem moški pa ne razmišljam kot ti. Ker to kar si ti napisal je odraz tebe osebno in ne vseh moških. Ob rojstvu, ki si ga ti izpostavil je mogoče naredit tudi kaj drugega kot pristopit k prvi ki ti da. Mogoče bi začel s tem da bi pomislil da ti žena skrbi za tudi tvojega otroka. Veš, da se marsikaj. Tale tvoj post pa je oprosti izrazu neandertalski. In če pomislim še malo naprej je post tvoje opravičilo tvojih dejanj. Uboga ženska in otroci, ki te bodo dobili..
MrMic77 22.10.2017 10:02:18
Očitno je troll al pa 5 letni otrok, z tako nezrelim razmišljanjem, ni čudno da je stanje na svetu takšno kot je.
 
Bmx8š 19.10.2017 22:55:15
ker povprečen janez ne more met fatalke, logično
MaršalPeter62 19.10.2017 17:04:25
Bofur sedi 5! Moški pač ne povezujemo ljubezni in seksa! Seks je kot hrana, organska zadeva in ko si lačen....
 
Bofur 19.10.2017 11:58:32
A se meni samo zdi, a je bil ta "članek" že objavljen in to že objavljen v tem mesecu. Drugače pa moški nismo pretirano komplicirani. Delujemo zelo preprosto. Torej namen moškega, če ni gej, je vsako žensko, ki mu je všeč spraviti v posteljo. Tisti, ki trdijo nasprotno so geji ali evnuhi. Ko je potreba huda, in ta potreba je denimo huda, ko vlada v stalni ali občasni zvezi hudo pomanjkanje seksa zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, smo dejansko pripravljeni iti pravzaprav z vsako žensko, pač pogoj je, da ima joške in rit in da ti da oziroma da ti ga povleče. Če ne bi bilo tako, potem ne bi obstajala prostitucija in ne bi bilo skokov čez plot. Moški začnemo neracionalno razmišljati denimo po rojstvu otroka, ko je pač ženska preveč zaposlena z materinstvom, da bi se ukvarjala še s partnerjem in takrat bomo šli z vsako žensko, ki nam je vsaj približno všeč in pri kateri bo uspeh - torej seks - zagotovljen. Če je to soseda, znanka, sodelavka, je pač to soseda/znanka/sodelavka.
tantadruj1 19.10.2017 15:33:27
to je resnica ki bi jo mama morala povedati vsaki ženski. pa jih večina še vedno sanja o celoživljenski zvezi brez prevare.
Wild Chic 19.10.2017 17:08:36
če bi znala katera je bi ji samo rekla naj si ga ma :) če je enkrat varal, bo tudi drugič, tretjič, itd. :) opravičim pa skok čez plot NE! Če želi on/ona imeti razmerje z drugimi, naj zaključi razmerje, ki ga ima sedaj in konec. tako smo vsi na boljšem in ni nobeden prevaran ali karkoli :)
MrMic77 22.10.2017 10:01:40
Bofur kolk si ti star, 5 let?
Več komentarjev