Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Davis Copperfield

Skrivnostno izginil: TO se je dogajalo v resnici!

L.P.
20. april 2018, 12:58
0
Velikost pisave:

Čarovnik David Copperfield je bil prisiljen, da razkrije skrivnost svojega trika, saj ga je britanec iz publike tožil. Gavin Cox iz Kenta trdi, da je utrpel možganske in telesne poškodbe, ko je padel med Copperfieldovim izvajanjem trika izginjanja, imenovanim »Lucky 13«.

David Copperfield - 7
(Foto: osebni arhiv)

Gospod Cox, ki se je preživljal kot kuhar kraljeve družine, ni delal, odkar je padel na predstavi, ko so ga vodili skozi skrivni predor v MGM Grand hotelu v Las Vegasu.

57 letnik in 12 drugih prostovoljcev so bili del iluzije, pri kateri so izginili iz odra in se nato znova pojavili na zadnji strani gledališča.

Gospod Cox trdi, da se je poškodoval, ko je hitel brez vodstva ali navodil skozi temen predor, ki so ga prenavljali. V njem je bilo veliko cementnega prahu in ruševin, na čimer mu je zdrsnilo in je padel. Člana občinstva so z izpahnjeno ramo peljali v bolnico. Trdi pa, da je utrpel kronično bolečino, glavobole in zmedenost, ko se je vrnil nazaj v Združeno kraljestvo.

Gospod Cox, ki so mu diagnosticirali travmatsko poškodbo možganov, je potreboval dve fuzijski operaciji na vratu in ramenu. Trdi, da je zanji plačal več kot 320,000 evrov.

V tožbi želi dobiti neodplačen odškodninski zahtevek, ki prav tako zadeva MGM Grand, producenta predstave Backstage Employment in Referral ter gradbeno podjetje Construction Management. Sodnik Mark Denton je dejal, da se nekateri deli čarovniških trikov še vedno lahko izvajajo za zaprtimi vrati.

Copperfieldov odvetnik je izgubil pretekla soočenja na sodišču v Nevadi z naprotno stranjo, da bi se izognil razkritju skrivnosti Copperfieldovega trika javnosti. Čarovnik je pričal v sredo, da ni vedel, da se je gospod Cox poškodoval, dokler ga ta ni tožil. Copperfield je povedal, da je tudi sam šel skozi ista vrata deset minut prej, ko je izvajal drug trik in ni opazil nobenih razbitin.

Davis Copperfield
(Foto: Wikimedia)

Chris Kenner, direktor Backstage Employmenta in Referrala pravi, da je bil ta trik izveden že tisočkrat v dvajesetih letih. Po njegovi oceni se je približno 55,000 ljudi v zadnjem desetletju udeležilo tega nastopa in ni bilo nobenih težav.

Izginjajoča točka Lucky # 13 se začne, ko so člani občinstva v kletki. Nato se okrog nje potegne zavesa, pomočniki pa popeljejo prostovoljce skozi prehod in kuhinjo MGM Resorta ter nazaj v zadnji del gledališča. Nato se dramatično ponovno pojavijo na odru.

David Copperfield je eden največjih iluzionistov na svetu, njegov znesek pa po Forbesu znaša več kot 640 milijonov evrov leta 2018. V torek se bo moral vrniti na pričanje na sodišču.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 0
Več komentarjev