Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Toše Proeski

Bila je Tošetova velika ljubezen, danes pa ...

Ma.K.
18. avgust 2017, 13:14
5
Velikost pisave:

Rokometašica, nekdanja srbska reprezentantka Andrijana Budimir, je bila dolgoletna partnerica tragično umrlega makedonskega pevca Tošeta Proeskega, po njegovi smrti pa se je povsem umaknila iz javnega življenja in ni želela dajati izjav za medije. Kaj počne danes?

Andrijana Budimir je bila med letoma 2001 in 2004 v razmerju s priljubljenim makedonskim glasbenikom Tošetom Proeskim, tri leta zatem pa sta na njegov rojstni dan sredi januarja znova obudila zvezo. A ta tudi v drugo ni trajala večno. Niti približno. Toše je namreč 16. oktobra leta 2007 umrl v hudi prometni nesreči. Po njegovi smrti so na Andrijano leteli očitki, da si je razmerje s priljubljenim pevcem izmislila, in namesto da bi dokazovala, da sta se imela resnično rada, se je raje umaknila pred mediji.

Andrijana se je rodila v Osijeku, a se je med vojno preselila v Beograd, leta 2001 pa podpisala pogodbo z makedonsko ekipo Kometal. S Tošetom sta se spoznala na velikem slavju v Skopju, ko je Kometal osvojil Ligo prvakov. Po treh letih, v katerih sta se zaradi kupa obveznosti le redko videla, sta šla narazen, a se na začetku leta 2007 odločila, da bosta poskusila znova.

Tose i Andrijana - Israel 2007 #toseproeski #andrijanabudimir

A post shared by Тодор "Тоше" Проески (@toseproeski_bulgaria) on

#toseproeski #girlfriend #andrijanabudimir #happytogether #happyness #love #lost

A post shared by Тодор "Тоше" Проески (@toseproeski_bulgaria) on

Skrivala sta svojo ljubezen

Čeprav je bil Toše v Makedoniji pravi idol in oboževana popzvezda, se je o njegovi ljubezni, plavolasi Andrijani, v javnosti vedelo zelo malo. To naj bi bilo maslo njegove menedžerke Ljiljane Petrović, ki je bila prepričana, da je za njegovo kariero bolje, če daje vtis, da je samski. A Andrijana je bila ljubezen njegovega življenja in je aprila leta 2007 zaradi njune zveze celo prekinila pogodbo s španskim rokometnim klubom Astroc Sagunto in se raje preselila v njegovo vilo v naselju Zlokuće v Skopju. Njegova menedžerka naj bi vztrajala, da mora Toše opraviti še koncertno turnejo, nato pa bo lahko javnost nehal slepiti, da še išče žensko svojega življenja.

Tose i Andrijana - Krusevo 2007 #toseproeski #andrijanabudimir #krusevo #kruševo

A post shared by Тодор "Тоше" Проески (@toseproeski_bulgaria) on

Par naj bi razmišljal celo o otrocih, a sta se zaradi Tošetove kariere odločila še nekoliko počakati. V pogovoru za srbsko revijo Extra je Andrijana dan po pogrebu dejala, da je bil Toše pred svojo tragično potjo v Zagreb zelo utrujen in brezvoljen. Ko so prestopili mejo, jo je poklical in ji nežno dejal: "Lepo spančkaj, tudi mene že 'pobira'. Imam te najraje od vseh na svetu." Zatem naj bi ji poslal še zadnje sporočilo: "Princesa, odkar si del mojega življenja, ima vse smisel. Ljubim te." Omenjene besede ji je namenil le nekaj ur pred smrtjo, ko se je v svojem touaregu z voznikovega premaknil na sovoznikov sedež in zaspal, misleč, da se bo zbudil v Zagrebu. A se ni zbudil. Nikoli več.

Not every fairytale has happy ending �dc94�de22�de2b #toseproeski #andrijanabudimir

A post shared by Тодор "Тоше" Проески (@toseproeski_bulgaria) on

Pravdanje na sodišču in umik iz javnosti

Po pevčevi smrti je bila Andrijana povsem strta. A življenje je moralo teči dalje tudi brez Tošeta. Nekdanja rokometašica se je spopadala ne le z bolečino zaradi izgube ljubezni, temveč tudi s Tošetovo družino, ki je želela dokazati, da športnica ni bila več del pevčevega življenja. Andrijano so prisilno izselili iz njunega skupnega stanovanja, tako da je bila svetlolaska primorana pravico poiskati na sodišču.

Toše i njegova tadašnja djevojka, Andrijana Budimir. Bili su tako slatki. �dc4d❤ #toseproeski #andrijanabudimir

A post shared by P R O E S K I (@toseproeskibh) on

Olje na ogenj je dodatno prilila še Tošetova menedžerka Ljilijana Petrović, ki je trdila, da Andrijana in Toše nikoli nista bila par. Andrijana je zato sodišču predala številna telefonska sporočila pokojnega pevca in skupne fotografije, marca 2009 pa je sodnik odločil, da je govorila resnico. Športnica je od Petrovićeve dobila odškodnino pet tisoč evrov, ob tem pa je izjavila, da ji ni šlo za denar, želela si je le oprati ime in dokazati, da jo je Toše res ljubil.

Nova ljubezen, poroka in naraščaj

Ko se je vse skupaj poleglo, se je Budimirjeva umaknila pred očmi javnosti in za Tošetom žalovala za štirimi stenami. Nato jo je njena dobra prijateljica, nekdanja mis Makedonije Dragana Klopčevska, predstavila tri leta starejšemu gostincu Johanu iz Skopja, sicer ločencu, ki je imel iz prejšnjega zakona že dva otroka. Leta 2013 sta se poročila, junija naslednje leto pa se jima je rodil sin Maxim. »Zelo sem srečna in že zdaj mi je jasno, da bo Maksim bodoči rokometaš kluba Metalurg ter bodoči reprezentant naše prelepe države,« je takrat za makedonske medije dejala presrečna mamica.

Danes Andrijana v polnosti uživa družinsko srečo, znova se je podala tudi v rokometne vode. A ne kot igralka, temveč kot trenerka. Vodi namreč zasebno rokometno šolo Handball School Andrijana Budimir.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,6
glasov 11
Komentarjev: 5
 
Ula_ 21.08.2017 16:10:39
Veliko sreče v naprej...zasluži si jo!
 
Mišek 20.08.2017 00:09:31
in v čem je tle poanta te zgodbe?
berglander 22.08.2017 15:48:02
poanta je, da je pisec/piska te zgodbe naletel na sliko na fejsbuku, dodal še tri in nekaj teksta,....pa imaš članek, ki ne pove nič...........da ti pa honorar...........na zgodbe o mrtvih ljudeh....
 
jafalical 19.08.2017 16:20:38
Lepo da je zaživela svoje zivljenje, da ji je uspelo.Ker nekateri , te ob taki tragediji tako lahko poteptajo...in verjamem, da je bila se kako velika ljubezen Tošeta.Njegova menedzerka je zelala drugace in vse v denarno valuto pretvoriti, še več, kot ji je bilo namenjeno.Denar in pozreznost...Hvala Bogu za njegovo punco, nekdanjo ljubezen, da zdaj uziva druzinsko zivljenje, kjer je spoštovana, kot bi jo spoštoval tudi sam Toše, brez dvomov.
asgml 19.08.2017 22:22:11
KAKO ZELO GA POGREŠAM, bil je pravi ANGEL
Več komentarjev