Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Znan obraz ima svoj glas, Denis Avdić

Avdič šokiral z zadnjo fotografijo

N.J.
22. april 2018, 20:48
1
Velikost pisave:

Radijski in televizijski voditelj ter igralec Denis Avdić je nedavno objavil fotografijo, s katero je marsikoga nasmejal, številni pa so mu postregli z najrazličnejšimi nasveti.

Denis Avdić je namreč objavil fotografijo, na kateri je ves zabuhel, z rdečimi očmi in nosom. Kot mnogim v tem času, ima tudi on več kot očitno alergijo na cvetni prah. "To ni več cvetni prah to je solzivec. Pravijo da rože na tak način seksajo ... in očitno to najrajš počnejo v našem nosu," je zapisal.

Alergija na cvetni prah, ki jo imenujemo kar seneni nahod, je precej pogosta težava. Pomeni preobčutljivost na sicer neškodljive in povsem običajne snovi iz okolja.

Znaki in simptomi, ki se pojavijo, so kihanje, solzenje oči, veke lahko otečejo, koža srbi. Najpogosteje se pri osebi z alergijo na cvetni prah pojavi nahod, razdraženost in zaprtost nosu, občutljive oči se pogosto solzijo in  zatekajo. Nekaterim se pojavijo težave z grlom, recimo kašelj, bolečina, razdraženost ... Pojavijo se lahko tudi glavobol, kožne težave, prebavne motnje, oteženo dihanje in razdražljivost.

S pomočjo testov lahko zdravniki ugotovijo, na kateri cvetni prah ste alergični. Če je le mogoče, se v primeru alergije izogibajte sprehodom po travnikih oziroma na območjih, kjer je veliko cvetja, še posebej, če je suho in vetrovno vreme. Če se ne morete izogniti, pa si nos in usta pokrijte z masko iz gaze ali s tkanino. Pomagate si lahko tudi s tabletami oziroma sirupi (antihistaminiki), z uporabo kapljic za nos ... nekateri prisegajo na alternativne načine: akupunktura, kiropraktiko, bioterapijo.

Strokovnjaki svetujejo, da se po prihodu domov takoj oprhajte, si umijte lase in preoblecite v sveže obleke, na sprehod obvezno s seboj vzemite (sončna) očala, perilo sušite v notranjih prostorih ali sušilnem stroju.

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,2
glasov 5
Komentarjev: 1
Razkrinkovalec 23.04.2018 08:50:53
Naj bo še tako popularen, grd je kot poziv za vojsko!
Več komentarjev