Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Avicii

4 dejstva, ki jih morate vedeti o Aviciiju

N.J.
21. april 2018, 07:19
0
Velikost pisave:

V arabski državici Oman je umrl svetovno znani švedski producent in DJ Avicii. Smrt komaj 28-letnega glasbenega zvezdnika je pretresla javnost. Kljub temu da je bilo znano, da ima zdravstvene težave, ostaja vrztok smrti zaenkrat še neznan.

1. Leta 2016 nehal nastopati zaradi zdravstvenih težav

Ko pišemo ta prispevek, vzrok smrti še ni uradno znan, znano pa je, da je imel Avicii zdravstvene težave. Trpel je za akutnim pankreatitisom (akutno vnetje trebušne slinavke), odstranili so mu žolč in slepič. Imel je težave z alkoholizmom. Leta 2016 je naznanil, da se poslavlja od velikih odrov in nastopov v živo. "Lani sem  nehal nastopati v živo in vsi ste mislili, da je to to. Ampak konec nastopanja v živo ni pomenilo konca Aviciijeve glasbe," je pred časom zapisal na svoji spletni strani.

PREBERITE: Vse o akutnem pakreatitisu

Ustvarjati je začel v studiu in tam pisal nove hite. Kot je še izjavil pred časom za medije, je bil umik z odrov zanj nujen. "Ta scena ni bila zame. Ne šovi in ne glasba. Vsa ta scena okoli tega, to nikoli ni postalo nekaj normalnega zame.Vse te druge plati umetniškega življenja ... Sem v osnovi bolj introvertiran. Težko mi je bilo. Navzel sem se preveč negativne energije."

2. Tik pred smrtjo je delal v studiu

Približno 24 ur pred smrtjo naj bi se mudil v studiu in ustvarjal nov projekt. Na svojem Facebooku je objavil fotografijo iz studia. Nekaj dni prej se je zahvalil Billboardu za nominacijo za najboljši plesno-elektronski album. Šušljalo se je, da pripravlja tudi izid igrice Gravity HD.

3. Poklonil se mu je tekmec

Deadmau5, eden njegovih največjih tekmecev, se mu je poklonil ob smrti. Na Twitterju je izrazil sožalje ter zapisal, da nihče ne more zanikati, da je veliko prispeval svetu glasbe in da je zelo ponosen nanj.

4. Kaj pomeni njegovo ime?

Avicii, vzdevek, ki si ga je nadel Tim Berling, pomeni "najnižji nivo pekla" v budizmu. To je pojasnil v intervjuju leta 2012. "Iskreno, iskal sem ime za MySpace in se spomnil te besede. Zvenelo mi je kul."

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev