Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

streljanje

Policista 20 nabojev izstrelila v 22-letnika: Kamera pokazala, kaj se je res dogajalo

N.J.
22. marec 2018, 15:57
7
Velikost pisave:

Vodstvo policijske postaje v Sacramentu je objavilo posnetek policijske kamere, ki prikazuje, kaj se je dogajalo na usodno noč, ko je pod streli policista umrla komaj 22-letni Stephon Clark.

Smrt Stephona Clarka v nedeljo zvečer je razburila ameriško javnost. 22-letnik je namreč umrl, ker je policist, zmotno menil, da ima mladenič v rokah pištolo – v rokah je namreč imel srebrn mobilni telefon. Clarka je policist ustrelil za hišo starih staršev.

Video prikazuje, kako policist teče za Clarkom in kriči: »Pokaži roke!« Nekaj sekund kasneje zavpije »Pištola, pištola, pištola,« nato pa začne streljati na mladeniča. Izstrelil je okoli 20 nabojev in še naprej vpil, naj pokaže roke. Clark je ležal negiben na tleh, medtem pa se je drugi policist oglasil, da opravlja taktično menjavo, za primer da bi bilo treba izstreliti še kakšen naboj. »Še vedno leži, ne premika se. Ne vidim pištole,«

Policista počakata približno 6 minut, ko eden od njiju reče, ndaj nastavi na tiho. Oba izklopita mikrofone. Snemanje se nadaljuje, policista govorita med seboj in s  še enim civilom, ki je bil priča dogodku. 

Pristojni s policijske postaje v Sacramentu so objavili kar 3 posnetke videokamere in 3 avdio posnetke dogodka. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo pomembnosti tega dogodka in vpliv, ki ga ima na kraj. »Zavezani smo k temu, da pravočasno podajamo informacije in odprto komuniciramo z javnostjo,« so še zapisali.

Identitete policistov niso razkrili, so pa poročili javnosti, da sta oba vpletena policista, ki sta streljala, na plačanem administrativnem dopustu.

Družinskim članom dovolijo ogled posnetkov osebnih kamer policistov pred objavo v medijih. Gre za prakso, ki jo izvajajo od leta 2016, ko je bil v strelskem obračunu ubit mentalno prizadet temnopolti moški Joseph Mann, poroča Sacramento Bee. Prav smrt Manna je bil eden ključnih dogodkov, po katerem so uvedli številne reforme pri delu tamkajšnjih policistov in uvedli pravilo, da morajo biti policisti opremljeni s kamerami.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 7
 
bergman 25.03.2018 11:07:45
Prava sramota, mrtvemu človeku nataknejo lisice, namesto da bi se prepričali, če potrebuje pomoč! To dokazuje da so ameriški policaji pravi morilci!!!! 50 policajev lovi enega človeka, pa se skrivajo, kot bi imeli pred sabo cel bataljon kriminalcev!! Resnično se človek sprašuje, če imajo tile policaji vse pospravljeno po "dilah"???? Kot je že nekdo omenil, imajo navado najprej streljati in šele nato spraševati, kar lepo kažejo posnetki službenih, privatnih ali reporterskih kamer na YOUTUBE! Ogromno posnetkov človeku dvigne pritisk do skrajnosti, ko gledaš te "uniformirance", kaj počnejo, potem se pa izgovarjajo, da oni niso nič krivi......!!!! V Ameriki je na vladi policijski terorizem in orožarski lobij!!!
 
dannyer 24.03.2018 11:58:58
v kaliforniji vlada kaos saj narašča število brezdomcev in kriminalcev ter tistih ki ne bi smeli biti v državi . trenutno je kalifornija po mnenju američanov na 50 mestu kot naj slabša država.govrner spušča krim iz zapora prav tako pomagajo ms13 in drugim tolpam pred ice.
 
PonovnoRojen 23.03.2018 09:55:37
Kdo pravi da pregovor ne drži: Prvo streljajo, nato sprašujejo. Ta pristop pove vse o psihološkem profilu te demokratične družbe.
 
milos75 23.03.2018 06:59:29
Prehitro sta streljala. 1 sekundo po tem, ko je zakričal je že streljal. Vem, da je poklic nevaren in da ima svoje pasti pa vendar, luč je svetila v osumljenčeve oči in praktično ni videl nič, tako, da jih ne bi mogel gladko ustreliti, tudi, če bi imel orožje.
Frane Šajn 22.03.2018 17:01:38
Če ju ne bi bilo strah in bi znalala vsaj kolikortoliko streljati, bi potrebovala, ali eden od njiju samo en naboj!
 
RamzesII 22.03.2018 16:03:04
Nori policaji, to ni prvi tak primer. Vsake toliko se pojavi kakšen, ko ima policaj telefon ali kaj drugega za orožje. Za povrh pa dobi še plačan dopust, da jih ni sram, moral bi imeti neplačan suspenz.
 
tuttikaki 22.03.2018 15:55:33
bravo Amerika !!
Več komentarjev