Žur z razlogom 2009-21

Trkaj: Moja prva ljubezen je hip hop

Nina Valant
07. september 2011, 14:24
11
Velikost pisave:

Trkaj nam je zaupal in pokazal, kje preživi največ svojega časa, tam je doživel tudi svoje najboljše počitnice. Vas zanima, kakšni so njegovi glasbeni cilji in komu je sredi Ljubljane repal? Več v videu.

Trkajev hip hop svet

Nalagam..

Kaj vas je spodbudilo, da ste se začeli ukvarjati z repanjem?
Zadane te, zadane te 'igla' … Nekaj v življenju se ti spremeni, ne moreš več brez tega. Sam ne morem več živeti brez hip hopa. Želim biti čim več v stiku s to energijo, zato sem več tukaj v studiu kot kjerkoli drugje in za to živim.

Žur z razlogom 2009-21
Trkaj prizna, da je trenutno njegova prva ljubezen hip hop. (Foto: Miro Majcen)

Na katere uspehe v karieri ste najbolj ponosni?
Ponosen sem na 8 mile battle, takrat je bil res dober občutek. Toliko smo 'betlali', da so morali fantje razbiti šipo, ker je bila taka gneča. Zelo sem vesel, da me je Gibonni povabil in sem z njim sodeloval. Vesel in ponosen sem, da smo šli z Erikom nastopati v Berlin, pa Damjanom Jovičem, pa Brevcom in Stanovnikom. Prišli smo na oder, kjer ni nihče poznal slovenščine in na koncu se je razvila zabava. Takrat mi je naredil 'klik' v glavi, da je pomembna energija in imam sam kot MC to energijo, da lahko naredim žur, ne glede na to, ali me razumejo.

Katera tehnološka novost v zadnjih letih vas je navdušila?
(po razmisleku) Garmin, ki sem ga kupil nekaj dni nazaj, ko smo šli na Češko. Prej nisem bil pristaš tega, raje sem vprašal, če sem se izgubil. Ampak zdaj res vidim, da je to super, pripelje te po vseh 'rovtah'.

Strip, knjiga, film, koncert, gledališče, vaša izbira je ...
Strip – hudo, film – Hollywood me ne zanima več toliko, gledališče – nisem v tej sceni, knjige pa so hude, preberite si knjigo Gospel of Hip Hop, če boste imeli čas, debela in težka knjiga, ampak vredna ...

Nepozabne počitnice? Kje?
Tukaj v studiu ... dela se, to je to ...

Kateri šport spremljate, najljubši športnik/ica?
Športa ne spremljam veliko. Ne vem, zakaj mi je zdaj prišel na misel Andreas Goldberger (smeh), pa Herman Maier. Zelo spoštujem Gorana Dragiča, ta fant ima v sebi, kar mora športnik imeti, dober je in preprost.

Fit for ski z Juretom Koširjem-9
Veliko časa preživi v naravi. Na sliki skupaj s svojo Dorotejo in Juretom Koširjem v objemu gorenjskih gora. (Foto: Damijan Hrovat)

Koliko časa si vzamete za rekreacijo?
Trikrat na teden treniram, zjutraj. Septembra bom šel večkrat v gore, da se malo regeneriram, da sem malo sam in tudi rime lahko tam pišem.

Prva in zadnja pijača, ki jo spijete v dnevu.
Prva je kapučino in pol litra vode, zadnja pa voda.

Moda, kozmetika, nakit: kaj vas navdušuje, katere znamke?
Danes sicer nisem tako oblečen, vendar mi je moda všeč, rad imam Adidas, QuickSilver, 'najkice' so čist hude. Všeč mi je, da ko nekoga pogledaš, da vidiš, da ima stil. Ni treba, da je oblečen v znamke, glavno, da ima stil. Všeč so mi majice z dobrim sporočilom. Rad imam parfume, rad lepo dišim.

Ob katerih priložnostih si nadenete kravato?
Nikoli, nikoli, nikoli me ne boste videli s kravato. Če me boste videli s kravato, me boste videli s tako na pol prerezano, ki jo je imel Sead Mulahasnović v filmu Outsider, tak stil mi je všeč.

Kaj ženske opazijo na vas?
Ne vem … (Trkaj vpraša sosedo, ki je pred blokom, kaj ženske opazijo na njem) Soseda je rekla, da opazi to, da nimam kapice in da sem boljši brez nje.

Kaj vas očara na njih?
Sproščenost, da je zapeljiva, da ima rada naravo, da je pozitivna. Druga stran je pa 'lady in the street, freak on a bed', ne želiš imeti ravno obratno, ker potem si lahko žalosten. Ženska naj bo zapeljiva in tvoja tvoja, ampak naj ima tudi divjo plat, ki te očara.

Kakšen tip voznika ste in kateri avto vam je všeč?

Trkaj in Erik
Ponosen je na sodelovanje z Erikom.


Sem varen tip voznika. Shelby GT.

Vaš zadnji nakup nad 100 evrov.
Hip hop majice, značke, garmin, čevlji za v hribe.

Predmet, ki vam največ pomeni.
Največ mi pomeni mikrofon.

Prijatelj/ica iz otroštva, s katerim ste ohranili stik.
To je Marko, ki ga imam za svojega brata.

Dogodek, ob katerem ste bili najbolj srečni.
Veliko je takih trenutkov, velikokrat sem bil srečen, v naravi, pod vodo, ko se potapljam, pa seveda na odru. Srečen sem, ko se zgodijo magične stvari, čudna naklučja, ki se meni zgodijo velikokrat … Če slediš svojemu srcu, se vklopi neka drugačna realnost.

Ločujete odpadke?
Ja.

Donirate? Zadnja donacija.
Doniram … tako bom rekel, vedno pustim napitnino, to je tudi donacija, podpiram Amnesty International, da bi pa dajal denar kar tako, se pa ne zgodi velikokrat. Se pa odpovem honorarju na koncertih.

Kakšen bi bil naslov filma, v katerem bi igrali?
Drž' se, pr'hajamo 2, hahaha, ne vem, ne razmišljam o tem.

Trkaj
Njegovi cilji so pokazati Ameriki, da imamo tudi v Sloveniji dober hip hop. (Foto: Miro Majcen)

Kakšni so vaši cilji za prihodnost?
Cilji so še naprej delati hip hop, biti s prijatelji, ki mi veliko pomenijo, zgraditi lepšo prihodnost in iti čez eno leto v Ameriko ter tam ustvarjati hip hop. Verjamem, da bom tam dobil kontakt in idejo, da bomo lahko predstavili sebe, od kod prihajamo, da to slovensko mentaliteto 'nič se ne da' končno razbijemo.

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič?
(po dolgem razmisleku pove) Prvič sem na facebook napisal, ali gre kdo z mano na Češko na hip hop kamp, pa se je nekdo res javil in imeli smo se super.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,2
glasov 13
Komentarjev: 11
hotchilipoper 10.12.2011 07:02:39
Prva je hip hop
druga je denar


pol pa dolg nč
pol
pa mogoče kaka punca
 
420 09.12.2011 12:41:13
kva pa ta ego tripa.dej nehi že nakladat človk najbol da še avtobiografijo izdaš z naslovom v stilu legenda slo hip hopa kej tazga.a natredu si komad dihi z mano lol..... no tega se spomnem ostali so bli itak tok dolgočasni da se ne spomnem več.človk ne narobe razumet to ni sovražen post sam resnica.ker nekateri si včasih predstavljajo naki o sebi kar nima dost veze z realnostjo .je pa lepo bit na sceni vrjamm pa še mal zaslužiš zravn pa vsm si kul neki pa tud če si čist navadn ... to pa vrjamm...snađi se varjanta.when money talks bull s..t walks
Yugoslavia1992 15.09.2011 21:19:04
Res zeluu uredu člouk:) res respeeeeect!! zelu dobra muska in fajn člouk;)
 
artyFarty 15.09.2011 15:05:57
Očitno je splošni reparski karakter tak, da vsi mislijo, da odkrivajo toplo vodo. Pomoje je \"slovenska mentaliteta, ko se nič ne da\" že zdavnaj presežena, najboljši umetniki rinejo ven, ker se tam lahko zgolj s talentom (in delom, jasno) tudi dobro preživijo, beg možganov iz te omejene države je že dolgo praksa. Sicer pa vsa podpora!
 
12.09.2011 14:20:05
Trkaj ti sam furaj zadevo!!!! Respect!
 
yoshua 10.09.2011 11:15:21
Očala na kameri, kaj ti to pove?
TakeItEasy 09.09.2011 10:17:02
Predmet, ki vam največ pomeni.
Največ mi pomeni mikrofon.

Joooj trkaj....ne kenjaj brate in napiši po resnici E-fuckin-URO! pa kaj si glumac da je sam grdo za videt :)
slevcm 08.09.2011 14:05:19
tkole je brez BMDja bi bil lole!
brez ostalih pa podplat od Doroteje!
iskoriscat znamo vsi eni pac bolj eni manj,ti T-DRKAJ si med tistimi k bolj kot ze ne morte vec!!!
anzeee93 08.09.2011 15:04:16
ne seri dok voz stoji...
slevcm 10.09.2011 11:39:17
necu,ocu kad krene!!
 
nars 08.09.2011 12:30:37
zgleda kr uredu člouk
Več komentarjev

Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast