Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Katero znano Slovenko bi oblekli (slekli) v seksi Božičko?

najbolj seksi oprsje na svetu
Kyle McDonald

Ojej, kaj se mu je zgodilo?

S.R.
28. september 2011, 14:16
4
Velikost pisave:

V ne tako oddaljeni prihodnosti bomo ljudje vsaj navidezno lahko izgledali točno tako, kot si bomo zaželeli. Umetnik in programer Arturo Castro iz Barcelone je namreč s kombiniranjem obstoječe programske opreme ustvaril program, ki nam omogoča prav to.

Kyle McDonald
Kyle MacDonald med spreminjanjem obraza. (Foto: Vimeo)

S pomočjo njegove aplikacije je namreč mogoče katere koli obrazne poteze projicirati na lasten obraz in ga nato tudi premikati v realnem času. Čeprav s trenutno različico svoje programske opreme Castro še ne bo nikogar prepričal, da izgleda kot Michael Jackson ali Angelina Jolie, pa njegov program lepo nakazuje, kaj bi bilo mogoče s tem programom storiti v prihodnosti.
Castro je svojo aplikacijo ustvaril s pomočjo kombiniranja odprto-kodnega orodja openFrameworks in FaceTrackerja, ki navidezni obraz prilagodi dejanskim potezam uporabnikovega obraza. Na spodnjih posnetkih si tako lahko ogledate, kako se slavni obrazi lepo zlijejo z obrazom Castra in Kyle MacDonalda, ki je sodeloval pri razvoju aplikacije. Kyle in Arturo se tako virtualno spremenita v Fidela Castra, Brada Pitta, Marilyn Monroe, Michaela Jacksona, Paris Hilton in mnoge druge znane obraze.
Kako vse skupaj deluje, pa si oglejte v spodnjih videih.

Faces from arturo castro on Vimeo.

Scramble Suit from Kyle McDonald on Vimeo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 4
 
haeduan 28.09.2011 18:04:30
hahahaha naslov ste pa tut dali...eh bolš da ne govorim
Frostcold 28.09.2011 16:20:10
prav res..after effects...tracking motion...nč novga
Jože Gorišek 28.09.2011 15:48:20
zanimivo...
 
pobanick 28.09.2011 15:04:40
omg kera bedna..že vid se da je narjen na after-ju al pa kej podobnga..kere bedne dajete linke o.O
Več komentarjev