Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Kyle McDonald

Ojej, kaj se mu je zgodilo?

S.R.
28. september 2011, 14:16
4
Velikost pisave:

V ne tako oddaljeni prihodnosti bomo ljudje vsaj navidezno lahko izgledali točno tako, kot si bomo zaželeli. Umetnik in programer Arturo Castro iz Barcelone je namreč s kombiniranjem obstoječe programske opreme ustvaril program, ki nam omogoča prav to.

Kyle McDonald
Kyle MacDonald med spreminjanjem obraza. (Foto: Vimeo)

S pomočjo njegove aplikacije je namreč mogoče katere koli obrazne poteze projicirati na lasten obraz in ga nato tudi premikati v realnem času. Čeprav s trenutno različico svoje programske opreme Castro še ne bo nikogar prepričal, da izgleda kot Michael Jackson ali Angelina Jolie, pa njegov program lepo nakazuje, kaj bi bilo mogoče s tem programom storiti v prihodnosti.
Castro je svojo aplikacijo ustvaril s pomočjo kombiniranja odprto-kodnega orodja openFrameworks in FaceTrackerja, ki navidezni obraz prilagodi dejanskim potezam uporabnikovega obraza. Na spodnjih posnetkih si tako lahko ogledate, kako se slavni obrazi lepo zlijejo z obrazom Castra in Kyle MacDonalda, ki je sodeloval pri razvoju aplikacije. Kyle in Arturo se tako virtualno spremenita v Fidela Castra, Brada Pitta, Marilyn Monroe, Michaela Jacksona, Paris Hilton in mnoge druge znane obraze.
Kako vse skupaj deluje, pa si oglejte v spodnjih videih.

Faces from arturo castro on Vimeo.

Scramble Suit from Kyle McDonald on Vimeo.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glasova 2
Komentarjev: 4
 
haeduan 28.09.2011 18:04:30
hahahaha naslov ste pa tut dali...eh bolš da ne govorim
Frostcold 28.09.2011 16:20:10
prav res..after effects...tracking motion...nč novga
Jože Gorišek 1 28.09.2011 15:48:20
zanimivo...
 
pobanick 28.09.2011 15:04:40
omg kera bedna..že vid se da je narjen na after-ju al pa kej podobnga..kere bedne dajete linke o.O
Več komentarjev