Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Par v postelji

Zlata pravila za 'prijateljski seks'

Ma.K.
14. junij 2017, 14:13
8
Velikost pisave:

Sta lahko najboljša prijatelja tudi občasna ljubimca? Številne raziskave potrujejo, da sta lahko! Še več, samski naj bi se ga celo redno posluževali, saj naj bi bilo to najbolj varno in najenostavnejše zadovoljevanje potrebe po seksu – brez obljub, brez obveznosti. Da bo temu res tako, si je potrebno pred odločitvijo za tovrstni odnos odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj.

samo prijatelja - 3
(Foto: iStockphoto)

Strokovnjaki za partnerske odnose opozarjajo, da lahko med prijateljema, ki občasno skočita med rjuhe, hitro pride do nesoglasij, ljubosumja in pretirane navezanosti. Tako se denimo lahko zgodi, da eden najde sorodno dušo in se nenadoma odpove prijateljskemu seksu, drugi pa je zaradi tega ljubosumen in se počuti izdanega, prevaranega. Prav tako se lahko kljub dogovoru o popolni odsotnosti čustev med 'seks prijateljema' ta pri enem izmed njiju vendarle rodijo, to pa lahko privede celo do dolgoročne prekinitve vseh stikov. Skorajda nemogoče je namreč izbrisati čustva, ki jih gojimo do nekoga in ponovno postati samo 'najboljši prijatelj'.

Moralno gledano seveda ne moremo ugovarjati seksu med prijatelji, če sta le oba samska in si med iskanjem idealnega partnerja oziroma partnerice zaželita nekaj 'akcije' med rjuhami. A nekaj bi moralo biti 'seks prijateljema' vendarle kristalno jasno: takšno zadovoljevanje spolne sle lahko hitro uniči še tako tesno prijateljstvo. Je že res, da je lepo videti, kako se da enostavno rešiti problem pomanjkanja seksa zaradi samskega stanu tako, da izkoristite prijatelje, a ob tem je potrebno upoštevati nekaj zlatih pravil, ki bodo tudi po koncu seksualne romance zagotavljala, da si ostaneta blizu.

Par v postelji
(Foto: Profimedia)

Postavita jasne meje

Prijatelja morata, še preden skočita med rjuhe, jasno začrtati meje njunega spolnega življenja, ki bodo ustrezala obema. Pri tem je po besedah strokovnjakov ključnega pomena to, da ne dovolita, da bi se iz prijateljskega seksa razvila močnejša čustva in da bi se rodila ljubezen. Ta bo namreč zagotovo pogubna za njun odnos. Postaviti si morata jasne okvirje odnosa in jih striktno upoštevati. Le tako namreč iz tega 'razmerja' noben ne bo šel razočaran.

Pretehtajte tveganje

Prijateljski seks je pogosto krinka za kakšen drug, skrivni namen. Zato previdno! Če vas prijateljica nagovarja, da skočita med rjuhe, dobro premislite, zakaj si tega želi. Če želi namreč na ta način preboleti bivšega ali mu dokazati, da ga ne potrebuje, najbrž ne bo najbolj pametno, da pristanete na tak odnos, saj se utegne zaradi čustvenega kaosa, ki vlada v njeni glavi, hitro preveč navezati na vas in navaditi na to, da ji delate družbo v postelji. Prav tako seks s prijateljico ni najboljša rešitev v primeru, če jo skrbi biološka ura. Iz takega nedolžnega seksa se namreč potem hitro lahko rodi otrok.

samo prijatelja - 4
(Foto: iStockphoto)

Nobenih obveznosti

V ljubezenskem razmerju ne gre samo za seks, temveč ga spremlja tudi kup majhnih pozornosti in znakov, ki kažejo na to, da se imata dva rada. Držanje za roke, skupne večerje, filmski večeri – vse to je znak zaljubljenosti in ravnanje, ki se od para nekako celo pričakuje. No, prijateljski seks tovrstnih drobnih pozornosti ne pozna, zato prijateljema, ki občasno skočita med rjuhe, v javnosti nikakor ni potrebno izražati pozornosti in se zaljubljeno gledati. Enostavno gresta na kavico ali nakupovat kot prijatelja in če vama potem zapaše še runda seksa, si brez slabe vesti in velikih čustev privoščita tudi to – brez obveznosti, brez obljub.

Diskretnost

Prav nobenega razloga ni, da bi za vajine občasne vroče trenutke v dvoje vedeli tudi vajini prijatelji. To namreč lahko v družbi zbudi nadležne komentarje in prijatelje pripravi do tega, da si začnejo prizadevati, da bi vajino 'seks prijateljstvo' preraslo v resno razmerje.

Varnostni ukrepi

Kot pri vsaki seksualni aferi, tudi pri prijateljskem seksu velja: nikar se ne predajajta strasti brez ustrezne zaščite. Iz nezaščitenega spolnega odnosa se namreč prijateljstvo hitro lahko spremeni v kombinacijo mama + oče + otrok, tega pa si glede na status vajinega razmerja zagotovo ne želite.

Brez stresa

Prej ali slej bo eden izmed vaju zagotovo srečal novo ljubezen. To bo seveda pomenilo konec vajinih prijateljskih skokov med rjuhe, zato pazite, da se jih ne navadite preveč, saj boste morali nekoč sprejeti, da gresta vsak svojo pot.

Če boste upoštevali našteta pravila, potem bo lahko med vama še zelo vroče, poleg tega pa bosta potem, ko bo romance enkrat konec, ponovno samo dobra prijatelja. Morda najboljša. Dejstvo je namreč, da privolitev v prijateljski seks pomeni, da ste prijateljem na voljo vedno, ko vas potrebujejo. Tudi v postelji.

partnerja v postelji
(Foto: Thinkstock)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,4
glasov 10
Komentarjev: 8
slovenc79 22.06.2017 20:50:56
idealni način ja - za uničenje zadnjih medčloveških odnosov, da postanemo drug drugemu samo še orodje.
kucankaca 22.06.2017 19:18:40
joj.kak bav bav to nakladate,če se že dva engavita,naj se da,al sta freenda al pa mož in žena,al punca fant.....drugače fu frenda in mir,vi pa kr nakladateee nekiii
lignj 22.06.2017 16:09:41
Ja sej js mam tako "prijateljico" na šihtu. Obadva sva študenta, js sm samski, pravtako tudi ona pa sva se dala dol. Pač ena izkušnja več. Uradno pa nisma skupaj.
 
olidata 21.06.2017 07:15:51
Spet en že večkrat pogret "članek"...
Frane Šajn 20.06.2017 16:48:51
Kaj ni to nobel srečaš frendico , ki ti gre v oči in na hitro "hej frendica a se dava mal dol pol se mi mudi na sestanek!?" Vsega upoštevanja vredna gesta.
pepcaXkunaverjeva 16.06.2017 18:40:19
zakaj pa ne, če ima dovolj keša.
Frane Šajn 20.06.2017 16:49:22
Ma kaj keša samo če ima dovolj sexipila to je važno!
kucankaca 22.06.2017 19:19:34
če ma dnar in dolgega,zakaj ne,tako na hitrce???
Več komentarjev