Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ženska v spodnjih hlačkah

Za njihovimi nedolžnimi pogledi se skrivajo hudičke!

Moškisvet
30. marec 2018, 12:24
1
Velikost pisave:

Nekako velja pravilo, da moški varajo zaradi seksa, ženske pa zaradi ljubezni. Na splošno lahko moški precej lažje ločijo seks in čustva, ženske, po drugi strani, morajo čutiti vsaj majhno čustveno navezanost na svojega spolnega partnerja, da čutijo poželenje.

Zakaj ženske varajo
Po statistiki ženske varajo skoraj toliko kot moški, le da so pri tem uspešnejše. (Foto: CNN)

Po statistiki ženske varajo skoraj toliko kot moški, le da so pri tem uspešnejše, navadno pa svoje partnerje prevarajo pri nekoliko starejših letih. Za to je morda krivo tudi dejstvo, da ženske dosežejo spolni vrhunec nekoliko kasneje kot moški, nekje pri triintridesetih, poleg tega pa njihov spolni nagon ne 'ugasne' tako hitro, kot se to lahko zgodi pri moških.

Večina moških, ki svoje dekle ali ženo prevara, nima namena zapustiti svoje partnerke in sami sebe opišejo kot srečno poročene, z zadovoljivim seksualnim življenjem. Po njihovem mnenju je bilo varanje nekaj oportunističnega, morda pod vplivom alkohola ali drog. To seveda ne pomeni, da moški ne varajo zaradi dolgočasja, nepotešenosti ali celo zaradi iskanja čustvene povezave z drugo žensko.

Zakaj ženske varajo
Velja pravilo, da moški varajo zaradi seksa, ženske pa zaradi ljubezni. (Foto: iStockphoto)

Po statistiki je večja verjetnost, da bo par preživel nezvestobo, če vara moški, kot če to stori ženska. To je delno zaradi dvojnih meril v naši družbi, delno pa tudi zaradi prej omenjene čustvene navezanosti, ki jo ženska potrebuje. Njeno varanje v veliki večini pomeni, da je njeno razmerje čustveno izčrpano in da išče povezavo z nekom drugim, zato v mnogih primerih ni več poti nazaj.

Da pa ne bo nesporazuma, tudi ženske varajo zaradi seksa, zaradi avanture in čistega užitka, v nekaterih primerih pa tudi, da same sebi potrdijo, da je njihovega razmerja v resnici konec.

Pomanjkanje seksa - problem sodobne družbe?!
Tudi ženske varajo zaradi seksa, zaradi avanture in čistega užitka. (Foto: CNN)

Nekaj znakov, da ženska vara ali da si to želi

– Manj jo zanima, kam njen partner odhaja in kdaj bo prišel nazaj.

– Začne se posebej lepo oblačiti za v službo, ji je pa vseeno, kaj o njenem videzu misli partner.

– Seks s partnerjem je ne zanima pretirano.

– Srečna je, vendar ne v bližini svojega partnerja.

– Manj je tolerantna do njegovih prijateljev in družine.

Statistike kažejo, da je ženska nezvestoba v porastu, še posebej med ženskami, ki imajo kariero in finančno neodvisnost. Eden od razlogov za povečevanje ženske nezvestobe pa je tudi internet, saj ponuja dodatne možnosti spoznavanja ljudi, ki gre morda celo nekoliko bolj na roko ženskam, saj pogovor preko interneta ponuja ogromno prostora za fantaziranje in da dovolj časa za čustveno navezanost.

Prav vsak človek je potencialno sposoben varati. Razlog je lahko tudi prepir, ženske namreč v večini primerov potlačijo svojo jezo, dokler se je ne nabere toliko, da mora enkrat eksplodirati. Moški mnogokrat niti ne vedo, da je z njunim razmerjem kaj narobe.

„Moški želijo verjeti, da ženske ne varajo, ženske pa želijo, da moški verjamejo, da ženske ne varajo. In tako oba spola igrata majhne psihološke igrice, pri katerih sta včasih oba zmagovalca in včasih oba poraženca.“  pravi Helen E. Fisher, profesorica antropologije na univerzi Rutger.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 1
Frane Šajn 03.04.2018 16:07:13
Ja, in svet se lapo mirno vrti naprej kajnede!!??
Več komentarjev