Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
ženska z lisicami med ustnicama

Tudi pri nas to počne vse več parov!

Ma.K.
08. januar 2018, 09:06
22
Velikost pisave:

Samo še dober mesec nas loči od premiere filma'Petdeset odtenkov svobode', tretjega dela erotične zgodbe, posnete po knjižni uspešnici, trilogiji 'Petdeset odtenkov', ki odstira tančice sveta sadomazohizma in podrejenosti. Čeprav se morda zdi, da gre v veliki meri za fikcijo, temu ni tako. Vse več parov običajni partnerski odnos namreč duši, zato iščejo raznorazne načine, kako ga popestriti, poživiti – tudi s pomočjo vrvi, bičev, lisic in ščipalk.

14. februar je dan, ko bodo na svoj račun znova prišli oboževalci erotične uspešnice 'Petdeset odtenkov'. Na ta dan bo namreč premierno predstavljen tretji, zadnji del zgodbe privlačne Anastasie Steele in skrivnostnega Christiana Greyja z naslovom 'Petdeset odtenkov svobode'. Tistim najbolj zagretim je produkcijska hiša že ponudila prvi vpogled v zadnje dejanje razburljive zgodbe, ki naj bi prikazovala življenje v svetu tako imenovanega BDSM. Gre za kratico, ki v angleščini pomeni 'Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism' (vezanje & disciplina, dominanca & podreditev, sadizem & mazohizem).

Prva dva dela trilogije si je po vsem svetu ogledalo več kot 260 milijonov gledalcev, produkcijska hiša pa je z njima zaslužila skoraj 950 milijonov dolarjev. Kot kaže, je britanska pisateljica E. L. James zadela žebljico na glavico, ko se je odločila napisati erotični roman o za konservativno javnost še vedno precej kočljivi temi sadomazohizma in podrejenosti. A kako se človek pravzaprav v resnici počuti, ko si ga lasti nekdo drug? Ko ga sprehaja naokrog na vrvici? Ko ima pogodbo o zahtevah in prepovedih v (spolnem) življenju? Ena izmed podrejenih Evropejk je nemškemu mediju Jetzt pred nedavnim izdala pikantne podrobnosti svojega razmerja.

Za rojstni dan je Coco od svojega fanta dobila prstan. A to ne kakšnega običajnega. Modni dodatek iz kovine si je namreč nadela okrog vratu – da jo njen partner lahko priveže na povodec. Ko jo tako privezano sprehaja naokrog, mladenka, kot pravi, čuti: »Pripadam mu.« 19-letnica in njen fant, ki sta želela ostati anonimna, sta člana ene izmed množice skupin BDSM. Psihologi domnevajo, da na to obliko intimne igre v Evropi prisega vse več ljudi, predvsem mladih. Če je bil sadomazohizem pred desetletji še označen za psihično motno, je s priljubljenostjo trilogije 'Petdeset odtenkov sive' postal spolno nagnjenje mnogih.

ženska z lisicami med ustnicama
(Foto: iStockphoto)

'Sem njegova podrejena. Ker tako želim.'

Vse oblike BDSM skupaj se potem delijo glede na aktivnost vpletenih: obstajala naj bi podrejeno-pasivna in dominantno-aktivna partnerstva. Coco je v svojem razmerju prvo: igra vlogo tako imenovane 'žrtve'. Njen partner si jo lasti in lahko z njo počne, kar želi, 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Dekle nežnih modrih oči in dolgih rdečih last vzburja, ko se znaša nad njo. »Sem njegova podrejena. Ker si tako želim,« je jasno povedala novinarjem.

Par se je spoznal na rednem srečanju münchenske SMJG, sadomazohistične mladinske skupine. Glede na informacije iz javno dostopnih virov gre za »neprofitno združenje za mlade in odrasle do 27. leta, ki se zanimajo za BDSM ali fetišizem«. Srečanja se odvijajo vsajo drugo soboto v mesecu v »zelo običajnih« lokalih. Coco je organizatorica srečanj, na katera običajno pride okrog 30 ljudi.

Obiskovalec in organizatorica sta na enem od teh srečanj hitro začutila usodno privlačnost. Takoj sta se dogovorila za 'igranje'. Tako v skupini imenujejo seanso popolne predaje in nadvlade. Pri tem ni nujno, da se vse zakjuči s seksom. »Včasih gre samo za vezanje, udarce ali celo samo za dajanje občutka prevlade nad nekom,« je pojasnila Coco. Odrešitvi z verig in vrvi za sproščanje sledi tako imenovani 'ulov'. Izkušnji bolečine in ponižanja sta namreč tako intenzivni, da je telo v celoti napolnjeno z adrenalinom. »Zelo pomembno je,« je poudarila Coco, »da se podrejena po taki seansi počuti ljubljeno. Da jo nadrjeni preprosto stisne v tesen objem.«

ženska v postelji z lisicami
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

V takem stanju duševne in fizične izčrpanosti, je pri Coco in njenem fantu prišlo do prvega poljuba. Spolna privlačnost med njima je bila na začetku tako močna, da skorajda nista zapustila stanovanja. Takoj je vedel, da je ona prava podrejena za njegove potrebe. Ona je čutila, da je on dom, ki si ga je vedno želela. Da partner med katero izmed seans ne prestopi meje, ima par podpisano pogodbo. Enostaven dokument, spisan v Wordu, z najpomembnejšimi pravili. Medsebojna komunikacija v takem razmerju igra izjemno vlogo – kot v vsakem odnosu, tudi tistih najbolj klasičnih. Če bi bilo kljub pogodbi za Coco kdaj kaj preveč, mora uporabiti tako imenovano 'varnostno besedo'. Gre za kodo, ob izreku katere mora njen 'lastnik' nemudoma prekiniti z odnosom/aktom.

erotični pripomočki
(Foto: iStockphoto)

Od očeta si je za rojstni dan zaželela roza konjski bič

Medtem ko partner pred Coco še nikoli ni imel resnega razmerja, je bila simpatična rdečelaska vse od svojega 14. rojstnega dne le redko samska. A kot pravi, svojih spolnih nagnjenj v nobenem izmed preteklih razmerij ni mogla zares izživeti. Šlo je za povsem običajne zveze, poletne romance in še kaj. Vsekakor jo je vse, kar je doživljala in ni bilo povezano s BDSM, strašansko dolgočasilo. Študentka turizma in menedžmenta je namreč že zgodaj ugotovila, da ima posebno privlačnost do BDSM. »Ko je bila po televiziji novica o ugrabitvi najstnice, sem se takoj postavila v vlogo žrtve. To me je močno vzburilo.« Kot najstnica je odkrila tudi porniče in pri raziskovanju v svetu užitkov za odrasle naletela na BDSM. Od takrat natančno ve: ni edina s tovrstnimi spolnimi preferencami.

Starši mlade Coco vedo za spolna nagnjenja njune hčerke, saj je bila pred leti v poletnih mesecih enostavno preveč utrujena od skrivanja modric, zato jim je povedala resico. Oče hčerko povsem podpira. »Za rojstni dan sem si od njega želela roza konjski bič. Zdelo se mu je zelo zabavno in kul darilo.« Pri fantu je zgodba precej drugačna. Njegova starša sta namreč zelo konservativna, s prvim spolnim odnosom sta čakala vse do poročne noči. Tako samo njegov najboljši prijatelj ve za njegova spolna nagnjenja. »Morala sva mu razložiti, zakaj imava v spalnici na stropu velik kavelj in obroč za vezanje,« je pojasnila Coco za Jetzt.

Razen 150-metrske vrvi v komodi dnevne sobe, ki jo uporabljata za svoje seanse, in kolekcije najrazličnejših bičev v spalnici, par svoje razmerje označuje za 'povsem običajno'. Skupaj kuhata, se veliko pogovarjata. Njun vsakdan sestoji iz dveh ravni: raven BDSM in raven normalnega partnerskega odnosa. In v običajnem odnosu je Coco tista, ki doma nosi hlače.

vklenjena ženska
(Foto: iStockphoto)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,6
glasov 7
Komentarjev: 22
 
tmarjan24 08.01.2018 16:18:54
resne ponudbe 72 urah Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 10.000.000€ s 3% letno in s trajanjem od 1 do 30 let. E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291 hvala
 
bdsmisfun 05.01.2018 23:29:05
No, najprej nisem imel namena komentirat, ampak bom vseeno. Za razliko od večine, ki komentirate to temo, vem, o čem govorim, sem del tega in upam, da preden me do konca spljuvate, vseeno preberete mojo razlago tega. V glavnem, rad bi pojasnil nekaj stvari. Kot prvo, govorim o BDSM - ju kot odnosu, v katerem so vsi prisotni prostovoljno (vsak odklon od tega, ni to več to, oziroma je kriminal). Na sceni imamo pravilo, ki se mu reče SSC (Safe, sane, Consensual), ali po naše varno, razumno in sporazumno. Za odnos na tem področju, morajo biti upoštevane vse tri smernice. Vse kar se dogaja, je stvar dogovora, oseba, ki je v podrejenemu položaju ima vsak trenutek možnost in pravico prekiniti ali omiliti dogajanje (varna beseda,kretnja) Če gledamo strogo v telesnem smislu, je bolečina povod za izločanje endorfinov, snovi, ki, če poenostavimo, spremenijo bolečino v užitek, s tem potencirajo vsa občutja. Vezanje (Bondage), ni nič drugega, kot izklapljanje čutov, v namen potenciranja drugih. Kot pri slepi osebi, ki se ji sčasoma izboljša sluh in tip, recimo. Kot najbrž veste, so možgani največji spolni organ in če si predstavljate, da vse čute telesa prenesete vanje... Če ni to preveč, poskusite tole: partner (ica) leži gol na postelji, v čisti temi, vi se jo pa naključno narahlo dotikate po telesu, enkrat tu, drugič tam, v neenakomernih presledkih, čisto narahlo z enim prstom. Če je ne pripravite skoraj do vrhunca, imate zraven sebe verjetno truplo :) ... No, malo sem zašel... Kar se tiče psihološkega dela, si lahko zamislite, kako moraš človeku zaupati, da se spustiš v tak odnos, oziroma zaupati sebi, da tak odnos pelješ. V vseh letih sem spoznal toliko čudovitih parov s tega področja, da si niti misliti ne morate. Pa še ena skupna stvar ljudi, ki se ukvarjamo s tem, med nami ni primitivcev in ljudi z nizko samopodobo, niti alkoholizma in drog - vsaj v času seans ne. Žal pa je pri nas in še marsikje drugje čisto sprejemljivo, da mož pride pijan domov in "da babi ene dve okol kepe", kot pa odnos, o katerim sem pisal zgoraj. Zavedajte se, da ima vsak člogvek en sprožilec vzburjenja, nekateri prsa, drugi perilo, nekateri čisto goloto, zadnjico, nekateri nogavice, avto, bič, lisice... Skupen imenovalec vsega tega pa je fetiš... V glavnem, dovolj sem dogovezil, mogoče za konec še Freudova definicija sexa in odnosov: V sexu je normalno vse, le da se vpleteni s tem strinjajo in ni povezano z živalmi in otroci. v glavnem, LIVE AND LET LIVE p.s. - sem pozabil, film, o katerem je govora v tem članku je popolnoma zgrešen v samem bistvu.
slovenc79 08.01.2018 15:55:00
s samimi fetiši je vse ok, trapasto je pa v filmu in knjigah to, da se fetiš prikazuje kot posledica neke travme ali psihopatije.
 
akam 05.01.2018 20:51:53
propad družbe , kriza vrednot in naveličanost lajfa.samo pred internetom sedet-človek izgubi občutke, ker ničesar več ne počne fizično.in potem jih privez s špago prebudi v lajf? bolano itak.delajte kar hočete, saj ste VI reveži, jaz nimam prav nič od tega.Kako se mora počutiti par nekaj ur po tem, ko je moški imel žensko na špagi kot psa? sta oba ponosna na to? ali pa če je nekdo drugega privezal ? bolanooooooo
Blash La Đelwa 08.01.2018 08:48:00
če ne razumeš te veje fetiša, ne dajej bednih komentarjev. Si slišu kdaj za Shibari, japonska umetnost vezenja? Najbrž ne. Ni vse v "špagi",...
 
ac3rs 05.01.2018 16:20:25
Bol se tuće, bol se voli.=D
 
InvisibleMan 05.01.2018 16:13:37
To so bolani,ubogi ljudje z nenormalnimi nameni.
encijandupli 05.01.2018 15:18:24
To so bolani ljudje! Psihološki profil takšnih ljudi, je da so v življenju zelo nesrečne osebe brez življenskih ciljev, drugo skupina ljudi te vrste pa so ne-moralni izm.e.čki, ki se bavijo z ranovrstnim kriminalom. Kar se pa tiče tistega erotičnega filma s katerim so zaslužili 950 miljonov evrov, ni pa nič presenetljivo. Zakaj ni presenetljivo? Zato, ker na svetu so trije glavni posli poleg nafte, ki prinašajo največ denarja: DROGA, TRGOVINA Z OROŽJEM IN TRGOVINA Z LJUDMI (prostitucija). Vzrok zakaj se v teh "poslih" obrača toliko denarja, pa je VELIKO POVPRAŠEVANJE! To povpraševanje pa je iz leta v leto večje, živimo v času DEKADENCE družbe, čedalje manj imamo moralnih ljudi in čedalje več NE- moralnih. Dekadenca družbe pa prinaša čedalje več kriminala in vojn. Ljudem ni ušeč moralno življenje (ki je nujno potreben za pravičnejši svet), saj jim narekuje ODREKANJE IN OMEJEVANJE od nekaterih stvari. Veliko lažje sprejmejo ne- moralo, saj ta ima samo en zakon: DA NI ZAKONOV OMEJEVANJA! Nekoč je na zemlji ena oseba učila ljudi moralnega življenja. Ljudje so bili tako jezni nanj, da so ga pribili na križ! Tako je pa tudi danes s tistimi, ki hočejo preprečiti dekadenco družbe!
Holec 05.01.2018 15:44:33
Dupli,kaj pa slovnica?Primc tega ne uči?Preberi kakšno knjigo o inkviziciji pa ti bo jasno od kod tem "bolanim" take ideje.
encijandupli 05.01.2018 16:43:51
Holec Ne mantraj s to inkvizicijo! Preberi si ti kakšno knjigo o HUMANIZMU! Tisti, ki so v imenu krščanstva zagrešili zločine proti človečnosti SO POSAMEZNIKI Z IMENOM IN PRIMKOM za to tega ne posplošuj na celotno krščanstvo, ki je prineslo človeštvo velik humanistični, ekonomski in tehnološki razvoj. V začetku novega veka v času inkvizicij so bili ljudje na splošno zelo surovi, nepismeni in teološko zelo slabo izobraženi. Knjige so bile tisti čas zelo drage in tudi večina duhovnikov ni nikoli prebrala svetega pisma, saj jim ni bil dostopen. Zaradi pokvarjenih posameznikov s političnimi ambicijami ter s tem zlorabe moči in ne poznavanja svetih spisov, je prišlo do inkvizicij ter zažiganja na grmadah. V 18 stoletju ko je tiskarstvo zelo napredovalo, so postale knjige in izobraževanje cenejše in dostopnejše, je večina ljudi spoznala pravi navk Kristusa in s tem humanizma na katerega so teologi že pred v 15 in 16 stoletju opozarjali. Eden najpomembnejših humanistov je bil TEOLOG- DUHOVNIK Erazem Rotterdamski iz 15.stol. Že v času inkvizicije so tisti, ki so poznali svete spise hoteli preprečiti inkvizicijo in grmade. V 18 stol pa je bil temu dokončno storjen konec s strani duhovščine in ne politike, saj je slednja najbolj zlorabljala inkvizicijo zoper svoje politične nasprotnike....
xyxyxyxyxyxyxy 05.01.2018 18:20:33
zgleda, da tudi ti nisi prebral svetega pisma in kaj v njem piše, da tako zagovarjaš krščansko vero, kljub dejsvom, da je to ena krvoločnejših religij
encijandupli 05.01.2018 19:37:01
Inkvizicija se je dogajala 400 let nazaj v času nepismenih ljudi. Izrojene ne- krščanske ateistične ideologije kod so nacijonal- socijalizem in socijalizem oz komonizem pa so naredile strašne zločine v svojih koncentracijskih taboriščih samo nekaj let nazaj! Umorile so na milijone in milijone ljudi, kar je na žalost neprimerljivo več od inkvizicij pred 400 leti. Sedaj mi pa povej, kdo je večji primitivec jaz, ki verjamem v Krščanske vrednote ali ti, ki verjameš socialistično ideologijo ter tov. Tita, ki je zagrešil masovne povojne poboje ter mučil ljudi na golem otoku... Slovenci, pred prihodom komunizma 1945 v našo deželo, so bili izjemno teološko izobraženi. Ker so poznali 10 božjih zapovedi, kjer ena izmed njih govori NE UBIJAJ! To je tudi razlog zakaj niso našli še nobenega množičnega morišča, ki bi ga zagrešili Domobranci s Krščanskimi vrednotami, za razliko od komunistov, ki imajo na vesti več kod 600 množičnih grobišč po SLO. Komunizem loči dobro od zla samo v enem segmentu: >>Vse kar služi revolucionarnemu namenu se šteje kod dobro. Vse kar služi proti revoluciji je zlo<< Se pravi ubojstvo človeka, ki je proti kom.revoluciji se šteje za nekaj dobrega, zaželenega. In tu je vzrok povojnih pobojev in Hude jame! Če bi SLO vedeli kako razmišljajo komunisti, bi jih že zdavnaj...
Blash La Đelwa 08.01.2018 08:53:35
Trota :)
 
enakatalena 05.01.2018 14:33:19
Za štirimi stenami naj dva odrasla delata, kar hočeta. Dokler s svojim početjem ne posegata v življenje drugih in se s tem, kar počneta, oba strinjata- zakaj ne.
 
brezcasni 05.01.2018 13:20:29
očitno frustracije iz mladosti.......ko pa ženo nadereš zaradi resnega razloga gre pa takoj na CSD kjer te okarakterizirajo kot nasilneža....med sexom jo lahko skoraj ubiješ-NAROBE SVET....
 
mkug5g 05.01.2018 12:56:07
sprevrženi pripadniki slo levice spolno občujejo tudi z bulmastifi
pa še kaj 05.01.2018 13:31:57
ne vem kaj ima sex z levico tod vem, da vsi sexsamo - desni i levi
štrekeljc 05.01.2018 14:01:09
kako to, da se svečkarji ne morete sprijazniti s tem, da je bil Baričevič iz SLS?
Mnekej povedou 05.01.2018 21:49:03
, da je BILA Baričevičeva iz SLS, ne vem zakaj vsi pozabljate, da je bila ženska?????
 
DeBill 05.01.2018 12:24:24
naj šibajo v šeriate, odo bičani kot konji
Več komentarjev