Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kakšne prsi so najbolj seksi?

Dekolte
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Zaljubljen par v postelji - 3

Toliko kalorij porabiš med seksom

L.P.
06. junij 2018, 15:44
0
Velikost pisave:

Si se kdaj spraševal, koliko kalorij porabiš med seksom? To je odvisno od več dejavnikov. Med drugim tudi od tvoje teže ter živahnosti med rjuhami.

Leta 2013 so na to vprašanje skušali odgovoriti znanstveniki iz Univerze v Monteralu. 21 heteroseksualnih parov je 30 minut izvajalo seksualne aktivnosti. Rezultati so pokazali, da moški povprečno pri seksu porabijo okoli 100 kalorij. Pri tem naj bi povprečno v minuti porabili 4,2 kalorije.

Zaljubljen par v postelji - 4
(Foto: iStock)

Po raziskavah sodeč moški pri telovadbi porabijo mnogo več kalorij kot pri seksu. Povprečno govorimo o 276 kalorijah, če telesne vaje izvajamo enako časa kakor posteljne aktivnosti. Nekatere druge študije pa kažejo, da naj bi tipičen moški med seksom porabil veliko manj kalorij.

Seksualna doživetja torej niso najbolj primerna za obsežno porabo kalorij. Poraba kalorij pa seveda ni edina stvar, ki jo prinaša seks. Lahko tudi dvigne tvojo odpornost, pri čemer zmanjša tveganje za nevarne bolezni kot je rak. Seks s tem poleg užitka prinaša stabilno zdravstveno stanje.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev