Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

dan in ura za seks

Privoščite si morsko hrano in seksali boste več 

U.K.
10. julij 2018, 15:13
0
Velikost pisave:

Znanstveniki so kar malce zmedeni, saj vse kaže, da je morska hrana res afrodiziak.

To, da naj bi vsaj določena morska hrana imela lastnosti afrodiziakov ni ravno nova ideja. Vendar pa do sedaj ni bilo prave raziskave, ki bi to teorijo podprla ali ovrgla. Pred kratkim pa so znanstveniki iz Michigana in Teksasa eno leto opazovali 500 parov in prišli do precej presenetljivih zaključkov.  

Pari so si morali vsak dan zapisovati kaj so jedli, označiti pa so morali tudi dneve, ko so imeli spolne odnose. In izkazalo se je, da je kar 39 odstotkov večja verjetnost, da pride do spolnega donosa, če sta oba jedla morsko hrano. In očitno se to predvsem pozna pri moških, saj so bili moški, ki so jedli več morske hrane, bolj aktivni v postelji. Pri ženskah vsaj glede na raziskavo ni bilo nobene očitne razlike.  

Losos
Očitno lahko morska hrana pomaga pri posteljnih aktivnostih. (Foto: iStock)

Znanstveniki so tudi ugotovili, da so pari, ki so na svoj jedilnik dali več morske hrane, lažje zanosili. Čeprav točen razlog ni znan, pa naj bi morska hrana izboljšala kvaliteto semenčic in menstrualnega cikla (povečanje možnosti ovulacije in višanje količine estrogena). Znanstveniki seveda opozarjajo, da pretirana konzumacija morske hrane nikakor ni priporočljiva, saj vsebuje veliko živega srebra. Žal na slabo kvaliteto morske hrane vpliva tudi onesnaževanje morja. Za enkrat so smernice zdravstvenih inštitucij takšne, da naj bi se na naših jedilnih mizah morska hrana znašla dvakrat tedensko.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev