Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Seksi

To so najnovejši 'posteljni' trendi!

N.J.
16. november 2017, 08:05
Velikost pisave:

Nič ni narobe s klasičnimi položaji pri spolnosti, če v tem uživate. A včasih je dobrodošla tudi kakšna sprememba. Pred vami je nekaj 'potez', s katerimi svoje spolno življenje popestrijo številni moderni pari. Koliko ste jih že poskusili?

oralni seks
(Foto: Thinkstock)

Seksologinja Tracey Cox je za britanske medije razkrila, katere so trenutno najbolj aktualne popestritve spolnosti pri sodobnih parih. Vse bolj priljubljene so poteze, ki so nekoč veljale za tabu. Ena izmed teh je recimo t.i. pegging, je izdala in dodala, da bi morali pri vsaki novi zadevi, ki jo vpeljemo v postelji, vselej upoštevati, da s tem ne ogrožamo svojega zdravja in zdravja osebe, ki leži poleg nas.

Če se vam morda zdi, da ste stopili iz okvirjev, ko ste svojo drago obdelali v položaju 'samokolnica' in se pri tem gledali v ogledalo, potem je čas, da posodobite svoje razmišljanje in se spoznate s tem, kaj je moderno dandanes. Seveda ne silite svoje drage v noben položaj, ki ga sama ne želi poskusiti. Vse naj bo stvar dogovora med partnerjema in želeti si morata oba, če želita vse skupaj doživeti kot nekaj novega, zabavnega, divjega in prijetnega.

'Pegging'

Pripravljeni na prvi trend? Najbolj priljubljen v letu 2016 je bil, kot je izdala seksologinja, 'pegging'. Ob tej potezi že marsikatera ženska podvomi, če bo partnerju všeč, češ da saj ni homoseksualec, za tabu pa velja tudi med številnimi moškimi. Za tiste, ki morda še ne veste, kaj je to – gre za to, da si ženska nadene 'strap-on' dildo in analno obdela partnerja. Tehnike so se posluževali že v davnih časih, a se o tem ni govorilo. V ospredje je ta praksa prišla predvsem po letu 2001, ko si je ameriški komentator spolnosti Dan Savage, avtor kolumne o 'surovem' seksu, izmislil izraz 'pegging'.

ženska med plesom
(Foto: Profimedia)

Seks zabave

Seks zabave predstavljajo precejšnje tveganje za zdravje, a so vse bolj priljubljene ne le med svingerji, temveč se jih pogosto udeležujejo predvsem ženske, ki bi rade poskusile še z žensko, pravi Coxova. Kot dodaja, številne takšne zabave izkoristijo za prvo lezbično izkušnjo oziroma si privoščijo bolj grobo doživetje v s fetišističnimi pripomočki opremljeni sobi. V tujini obstajajo številni klubi, ki redno organizirajo tematske seks zabave. Če so se včasih morda številni sramovali dejstva, da se udeležujejo tovrstnih zabav, je danes to nekaj modernega, nekaj, na kar so v resnici ponosni in o tem objavljajo celo na socialnih omrežjih.

Grob seks

Najprej tri knjige 50 odtenkov, nato pa še filmi, posneti po tej knjižni uspešnici, pomenijo velikanski korak naprej pri dojemanju grobega seksa. Kot pravi Coxova, se kar okoli 37 odstotkov Britancev poslužuje v knjigi omenjenih spolnih praks, se na vsaj kakšen način vežejo, prekrivajo oči, vklepajo z lisicami ... Po nedavnih raziskavah je BDSM drugi najbolj priljubljena fetišistična spolna praksa v Veliki Britaniji.

Za tiste, ki morda ne veste – obstaja velika razlika med BDSM (vezanje, uboganje in ukazovanje, podrejenost in nadrejenost) ter čisto sado-mazo tehniko (sadizmom in mazohizmom - povzročanje in prenašanje fizičnega in psihičnega mučenja). Pri prvem gre za igranje vlog z uporabo 'varnih besed', pri čemer se ne povzroča nelagodnih občutkov, temveč se zadevo (začasno ali dokončno) prekine, če drugi ne želi več. Uporaba lisic, prevez za oči, pretvarjanje, da je ona spolna sužnja ali vaša domina ... vse, kar vama paše in kolikor vama paše. Veliko parov tudi preklaplja med vlogama, partnerja se prilagajata razpoloženju.

strasten par
(Foto: Thinkstock)

Analna stimulacija

Anus je poln živčnih končičev, to je dejstvo. Še nedolgo nazaj je veljalo, da je analna stimulacija rezervirana le za homoseksualce, da gre za nehigienično potezo in da je to 'ogabno'. A tisti, ki so poskusili, bi se težko strinjali s tem. Tudi moškim prija stimulacija anusa in t.i. 'masaža prostate' je vse bolj priljubljena praksa heteroseksualnih parov.

V letu 2017 je kar 40 odstotkov žensk, starih od 20 do 24 let, poskusilo analni seks in okoli 20 odstotkov jih je analni seks prakticiralo v zadnjih treh mesecih, je pokazala raziskava, ki jo omenja Coxova. V tem pa ne uživajo le ženske, temveč tudi moški – ko dajejo in prejemajo. To številni počnejo ne le običajno s penetracijo penisa, temveč tudi s pomočjo raznih pripomočkov za nudenje užitkov njej ali njemu, ki jih dobite v trgovinah z erotičnimi pripomočki, včasih zadostuje že prst ... Mnogim moškim je všeč, če jih partnerka takole obdeluje tudi med oralnim zadovoljevanjem.

'Tea bagging'

'Tea bagging' ali namakanje vrečk za čaj je praksa, pri kateri moški svoja moda 'namaka' v usta partnerki. Veliko parov to počne iz čiste zabave, da se malce nasmejita, nekaterim moškim pa je občutek preprosto všeč, saj uživajo tako v stimulaciji penisa kot stimulaciji mod. Tudi številne partnerke ob tem uživajo, ko vidijo, da s tem nudijo užitke svojemu dragemu.

predigra
(Foto: Thinkstock)

Zlati tuš

Gre za prakso, ki z vidika higiene ni najboljša, gre za to, da partnerja urinirata drug po drugem, partnerja pa lahko uživata že ob sami misli, da to počneta drug drugemu. Običajno so moški tisti, ki bolj uživajo v tem, da ženske urinirajo po njih, ženske pa tiste, ki rade urinirajo, čeprav to prakso večina še vedno povezuje s poniževanjem.

'Fisting'

Gre za vstavljanje pesti v vagino. Ta praksa je pogostejša med homoseksualnimi ženskami, a je pogosta tudi pri heteroseksualnih parih. Niso le moški tisti, ki si tega želijo, raziskave kažejo, da je to beseda, ki jo ženske pogosto vtipkajo v brskalnike na spletnih straneh s pornografsko vsebino. Gre za prakso, ki terja veliko potrpljenja in ni primerno prav za vsakogar. Za žensko je to lahko prijetna, a tudi boleča poteza, zato se, preden se je lotite, pogovorite s svojo drago in se ustavite, če tega ne bo želela.

Seksi
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,1
glasov 63