Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ljubimca

Je ljubezen res izumrla?

A.M.
11. januar 2018, 08:13
3
Velikost pisave:

Skoraj zagotovo se je že vsak od nas kdaj zapletel v odnos z osebo, ki je ravnokar končala preteklo zvezo … po možnosti kasneje, kot je je pričela z novo. Povsem mogoče je, da smo to kdaj storili tudi sami. In zakaj nam je tega treba?

težave parov v spolnosti - 10
(Foto: iStockphoto)

Zdi se, kot da nekateri ljudje preprosto ne morejo preživeti sami. Zakaj? Ni dvoma, da ima življenje ’volka samotarja’ neštete prednosti. Ljudje so bolj produktivni, imajo več časa zase in za svoje potrebe, lahko prisluhnejo sebi in raziskujejo najtemačnejše kotičke svoje biti. Nemoteno lahko zasledujejo svoje sanje, svoje želje, svoje načrte. Skozi svoje življenje lahko križarijo spontano, impulzivno, brez nepotrebnih argumentov, kompromisov, opravičil, obzirov in ostalih oteževalnih okoliščin. Če vas danes prime, da jo za pol leta ’odkurite’ na Madagaskar iskat svoj globlji pomen, je edina skrb, kdo bo med vašo odsotnostjo hranil ribe in vsake toliko ’skidal’ goro reklamne pošte pred vašimi vrati. Spakirate zadovoljivo število spodnjega perila, kupite letalsko vozovnico in že letite. Edini subjekt, ki bi lahko v tem primeru oporekal vaši odločitvi, je vaša denarnica.

In ko smo že ravno pri denarnicah, se tem nemalokrat godi bolje, če z njimi ’upravlja’ le ena oseba. Dobro, res je vse odvisno od posameznikovih ’zmenkovalnih’ navad, ampak v grobem zveza ni poceni. Če seštejete vse večerje, darilca, izlete, obiske sorodnikov, na tone kičastih dodatkov, ki krasijo vaše skupno gnezdece in stroške popravil v lokalni kleparski delavnici … pravzaprav je bolje, da se seštevanja sploh ne lotite. Na kratko – deljenje gospodinjskih stroškov se kaj kmalu izkaže za smešen strošek.

težave parov v spolnosti - 5
(Foto: iStockphoto)

Vrag si ga pocitraj, ampak ljudje smo konec koncev družabna bitja. Naj smo še tako zagrizeni samci, vsak od nas potrebuje zrak, svetlobo, vodo, hrano, pivo in malo pozornosti. Konec koncev vse počnemo, da bi ugajali. Če že ne vsem, vsaj ožjemu krogu oseb, ki nas obkrožajo in ki jih cenimo, zveza ni nič drugega. Želja po ugajanju, pozornosti, združena z evolucijskim občutkom, da bi za časa našega življenja na tem svetu vseeno pustili nekaj ali nekoga, ki bi ohranjal del našega genetskega zapisa in del naše življenjske filozofije.

In zakaj uspe vedno težje?

Sliši se preprosto, moralo bi biti, pa ni, in za to smo si krivi ljudje sami. Narava je v te namene razvila dokaj učinkovito mešanico feromonov, hormonov in kar je še takšnih kemijskih učinkovin, ki v primeru potencialnega partnerja prevzamejo krmilno enoto našega procesorja. Včasih zvito prikrojijo celo delovanje grafičnega procesorja. Pradavni ’program’ se imenuje ljubezen, v najbolj ’trmastih’ primerih vztraja do 36 mesecev, v nekaterih okrnjenih zgolj kak teden. Preverjeno deluje na povsem prvinskem principu in kaj storimo mi, ’razumna’ bitja? Izumimo razne ’internete’, mobitele, ’esemese’, ’fejsbuke’, spletne klepetalnice in zmenkarije. Vse o potencialnem partnerju izvemo preko spleta in se zaljubimo, še preden se dobro ’povohamo’. Razum postavljamo pred preverjene mehanizme, ki so do sedaj zagotavljali preživetje in razmnoževanje naše rase.

Vse jemljemo nekako površno, vse odgovore nam zagotavlja g. ’Gugl’ in to v vsakem trenutku. Vseskozi smo v stiku z najbližjimi, čeprav jih nismo v živo srečali že od valete. Občutek, ki nas je nekoč lopnil po betici in nas pognal v dir za izbranko z najbolj mehkimi obraznimi dlakami, pa je zvodenel. Vprašanje, če ga mlajše generacije sploh poznajo, ali pa jim ga je preprosto nadomestil 'dopaminski šus’, ko v spletni strateški igri premagajo mozoljastega azijskega kratkohlačnika.

Posledice so skorajda povsem katastrofalne, če pa računamo, da čistokrvna ’digitalna’ generacija komaj dobro vstopa v puberteto, pa menim, da se nam morilskih kometov ni treba bati, saj bomo v slogu pernatega ’Doda’ končali veliko prej … z osamljenimi samicami, ki bodo do zadnjih izdihljajev brezupno iskale 220-voltno vtičnico in WiFi signal.

Telefon
(Foto: Thinkstock)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,0
glasova 2
Komentarjev: 3
 
BŠK 14.01.2018 19:23:57
Kaj spet odkrivate toplo vodo? Sistem, ritem, tempo in način današnjega življenja pač spodbujata samskost, edino v primeru če si bogat imaš lahko kogar hočeš, ker je pač vse kar opisujete namenjeno le bogatim, za nas reveže in povprečneže pa je bolj pomembno tehnično orodje
 
tmarjan24 12.01.2018 09:38:29
takojšnje posojilo Prejemajte posojilo od 5.000 do 10.000.000 € s stopnjo 3% letno in ki traja od 1 do 30 let. Resne in zanesljive ponudbe o varnosti. E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Whatsapp: +38651390291
 
GiPyroman 11.01.2018 10:05:56
Osamljenost je huda stvar.
Več komentarjev