Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

moški šeška žensko

Če ne boš pridna, te bom našeškal

Ma.K.
12. september 2017, 08:19
6
Velikost pisave:

Cvetje in večerje ob svečah niso dovolj za uspešno zvezo, skrivnost se skriva povsem drugje. Dve ameriški študiji sta namreč potrdili, da je formula za trdno zvezo sadomazohističen odnos z vsem, kar sodi zraven: privezovanjem, “šeškanjem”, bičanjem.

Ženske in orgazem
Au, boli! (Foto: iStockphoto)

Med najbolj znane oblike sadomazohističnih spolnih igric sodijo udarci po zadnjici. "Spanking" ima dolgo zgodovino in zanimivo psihološko izhodišče, na voljo pa je nešteto nasvetov, kako partnerja ali partnerico zadovoljiti z udarci roke, šibe ali pa drugega rekvizita po zadnjici.

Zabava in kortizol

Skupina ameriških raziskovalcev z univerze v Severnem Illinoisu pod vodstvom Brada Sagarina je udeležencem sadomazohistične zabave v Arizoni izmerila nivo kortizola, hormona stresa. V raziskavi je sodelovalo 13 moških in žensk, meritve pa so opravili pred seksualnimi aktivnostmi, med njimi in po njih. Med “vročimi” scenami se je raven kortizola močno zvišala pri pasivnih udeležencih seksa, torej tistih, ki so “prejemali” in začutili bolečino, vendar se je po 40 minutah spet znižala. Med aktivni partnerji pa do sprememb ravni hormona kortizola ni prihajalo.

Michelle Marsh kot domina
Pridi mucek, da te našeškam!

Ženske in testosteron

Med drugim dogodkom, ki je bil tudi povezan s sadomazohističnimi izkušnjami v Koloradu, so italijanski raziskovalci merili raven testosterona v skupini 45 moških in žensk. Tudi v tem primeru so ugotovili, da se je raven testosterona močno zvišala pri pasivnih ženskah. Donatella Marazziti z univerze v Pisi, ki je vodila študijo, je ugotovila, da zvišanje testosterona ženskam pomaga, da se soočijo z agresivnostjo, ki jo prinašajo sadomazohistične spolne prakse.

Nova oblika strasti

V obeh študijah so pari izjavili, da so občutili zbližanje s partnerjem. Marazzitijeva je pojasnila, da so pri udeležencih raziskave zaznali znižanje ravni testosterona, ko so pari v novi situaciji začeli uživati. “To je bilo pričakovano. Ko je seksualni odnos sporazumen, ni stresen, pa čeprav gre za ekstremne spolne prakse,” je pojasnila italijanska znanstvenica. “Skoraj vse sporazumne aktivnosti koristijo medpartnerskim odnosom in spodbujajo zavezništvo,” je dejal britanski psiholog Richard Wiseman z univerze Hertfordshire.

Zaveznika v kuhinji

Zavezništvo se ne rojeva le med sporazumnimi ekstremnimi spolnimi praksami, zadostovalo bi že to, da bi partnerja skupaj kuhala ali pa pospravljala stanovanje,” je pojasnil Wiseman. Ugotovitve, do katerih so se dokopali v dveh študijah, ocenjuje kot zanimive tudi britanski psiholog Nick Neave. “Vendar pa bi bilo zanimivo ugotoviti, ali so udeleženci sadomazohističnih spolnih odnosov dosegli orgazem. Ta je povezan z zmanjšanjem stresa in povišanjem ravni hormonov, ki spodbujajo zavezništvo in čustveno povezanost s partnerjem,” je še pojasnil Neave.

moški prime žensko za zadnjico
(Foto: iStockphoto)

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,0
glasovi 4
Komentarjev: 6
godzila 19.09.2017 17:02:05
moja tud pravi da ji full paše če jih dobi po riti sploh proti koncu ji full pride,,,,,,,,,,,,,,
 
Manca33xy 12.09.2017 22:39:38
Meni čisto paše da me našeška po riti :))
FesterAdams 12.09.2017 13:35:02
Ja, ja..., amerikanci so pa v vsem v zgodovini imeli prav. Posebej še v permisivni vzgoji otrok, katere se sedaj moramo otepati mi in se je še bomo kaki dve ali tri desetletja.
 
blue-freezer 12.09.2017 11:19:30
Bistvo je v zaupanju. Medsebojno zaupanje je tisto ki rajca. Pri sado mazo odnosu pa mora biti medsebojno zaupanje toliko večje.
 
DeBill 12.09.2017 09:27:41
prakse za bolnike. no ja, v redu, če jim paše pa nej.
slovenc79 12.09.2017 20:22:49
sej vi v samostanu še hujše stvari počnete
Več komentarjev