Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

težave parov v spolnosti - 1

30 dni so bili brez seksa in zgodilo se je to!

Ma.K.
09. januar 2018, 07:59
19
Velikost pisave:

Da bi dokončno odgovorili na vprašanje, kako zelo pomemben sestavni del partnerskega odnosa je seks, so znanstveniki pred časom angažirali dva para s povprečnim spolnim življenjem, ki sta morala 30 dni preživeti brez vsakršnega predajanja intimnosti. To, kar se je v tem času dogajalo Judy, Chrisu, Natalie in Nicku, naj bi prikazovalo resnično stanje pomanjkanja spolnosti v zakonskih ter partnerskih spalnicah. Preverite, kako so se odrezali!

Pogosto slišimo, da ima seks v dobrem odnosu samo 10-odstotno vlogo, v slabem pa 90-odstotno, kar naj bi bila ena od razlag, zakaj ljudje vztrajajo v slabih zvezah oziroma zakaj mnogi na videz srečni pari gredo narazen ob najmanjšem nesporazumu. Povprečen par v zakonskem ali resnem partnerskem odnosu seksa enkrat na teden, vsak 20. par pa sčasoma povsem opusti spolnost. Da bi ugotovili, kakšen vpliv ima seks na njihov zakon, sta dva para privolila v eksperiment, v katerem sta morala mesec dni preživeti brez seksa. Rezultati so bili zelo zanimivi.

težave parov v spolnosti - 7
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

Živčnost, frustracije, nemir

37-letna Judy in štiri leta starejši Chris sta skupaj sedem let, od tega sta pet let srečno poročena. Imata petletnega sina, ona je poslovna sekretarka v pravni družbi, on pa slikar. V povprečju seksata dvakrat na teden. »Ko mi je Judy predlagala, da sodelujeva pri tem eksperimentu, sem bil zelo nezadovoljen, ker je seks pomemben del najinega odnosa,« je o svoji prvi misli ob omembi abstinence dejal Chris ter dodal, da je že po treh dneh izziva razmišljal, kako zelo pogreša seks. »Počutil sem se kot na dieti, pri kateri so mi prepovedali jesti sladkarije. To 'sladko' je naenkrat postalo prepovedan sadež, kar je še povečevalo moje hrepenjenje. Tekom tedna je moja frustracija samo še naraščala, peti dan sem bil zjutraj že na robu živčnega zloma. Še posebej težko je bilo zjutraj, ko sem vstal, pustil Judy v postelji in šel pod prho,« je o svoji izkušnji povedal 41-letni slikar.

težave parov v spolnosti - 1
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

»Tudi Judy je postala nervozna, a vedel sem, da bo zdržala. Še posebej je bila slabe volje v drugem tednu. Poleg tega se mi je zdela vedno bolj oddaljena. Običajno je bil seks način, kako sva se povezovala, naenkrat pa nisem več vedel, kako naj se približam ženi. Pogrešal se jo, čeprav sva spala v isti postelji. Spoznal sem, da v odnosu ni nobenega nadomestila za seks. Načrtovala sva, da bova tretji teden odšla na naš vikend in upal sem, da jo bom takrat prepričal, da prekine 'post'. A se ni vdala, niti po nekaj kozarcih vina. Počutil sem se ranjenega. Zakaj je ona abstinenco prenašala veliko lažje od mene? Ko je bil mesec mimo, sem bil tako srečen, da sem jo 'podrl' takoj prvo jutro. To je bil najdaljši mesec v mojem življenju. Pozitivna stran tega eksperimenta pa je vsekakor ta, da najinega spolnega življenja odslej zagotovo ne bom več jemal kot nekaj samoumevnega,« je po eksperimentu svoje vtise strnil Chris. 

S odrekanjem spolnosti je imela težave tudi Judy, ki kljub službi, otrokom in stalnemu stresu ter utrujenosti vedno najde čas in voljo za seks s soprogom. »Bala sem se, da bo mesec dni abstinence od seksa škodil najinemu odnosu. Na začetku drugega tedna sem se zavedla, da ne pogrešam spolnosti, temveč Chrisovo bližino. Preganjala me je misel, da je nejevoljen, zato sem mu pošiljala lepa sporočila in ga hvalila. Najbolj me je skrbelo, da bo začel gledati za drugimi ženskami,« je o svojih strahovih med eksperimentom povedala Judy. »Prav tako so me začele živcirati malenkosti, na primer, če ni pospravil posode. Njegova dejanja sem začela dojemati kot znak njegovega protesta na dane razmere.«

težave parov v spolnosti - 5
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

»Zvečer mi je bilo težko ležati poleg njega v postelji in se samo objemati. Večkrat me je poskušal napeljati na seks, a se nisem vdala. Največji izziv je bil čas, ki sva ga preživela na vikendu, a sem mu dala jasno vedeti, da želim uspešno prestati eksperiment. Bil je zelo nervozen, ker mu ni uspelo niti po nekaj kozarcih vina. Enostavno sem zaspala na kavču. Ko je potekel zadnji dan eksperimenta, Chris ni čakal niti sekunde. Čeprav je najin prvi seks po abstinenci trajal samo deset minut, sem občutila izjemno zadovoljstvo. Doumela sem, da se brez seksa počutim manj ljubljeno in da sem negotova, zato bo odslej spolnost vedno prioriteta v najinem zakonu,« je bila odločena 37-letna žena in mama.

Zdržala sta samo 14 dni

30-letna Natalie in 42-letni Nick sta poročena sedem let. Nick ima tri otroke iz prejšnjega zakona, z Natalie pa razmišljata, da bi šla na terapijo za umetno oploditev. V povprečju seksata tri- do štirikrat na teden. »Na začetku eksperimenta me je ravno ujel prehlad, zato ni bilo tako težko, kot sem pričakoval. A prvi konec tedna je bil katastrofalen. V nedeljo zjutraj sem se zbudil in se takoj odpravil na vrt, da kaj postorim. Vso svojo frustracijo sem usmeril v izgradnjo kletke za našega zajca in jezno zabijal žeblje v nič kriv les,« je o prvih dnevih abstinence povedal Nick. »V drugem tednu sva se začela prerekati, živcirati so naju začele malenkosti. Vse več se je pritoževala, jaz pa nisem imel priložnosti, da bi jo po prepiru objel, poljubil ter jo odpeljal v spalnico na nepozaben seks.«

težave parov v spolnosti - 3
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

Kot je dejal, se je poskušal zamotiti s preurejanjem dnevne sobe, za kar ga je Natalie v preteklosti prosila, da postori. Najprej je bila navdušena, a se je hitro začela pritoževati zaradi nereda. V drugem tednu se je nervoza začela stopnjevati. »Ni mi bilo všeč, kar se je začelo dogajati med nama. Po 14 dneh sva se ponoči prebudila, se začela stiskati in postalo je neznosno – moral sem seksati. Naslednje jutro je bila sicer jezna name, ker je trdila, da sem samo izkoristil njen trenutek šibkosti. Spet sem odšel na vrt in resno razmišljal, da bi zgradil nekaj samo zase, neko jamo za moške. Naslednja dva tedna sva po stanovanju marširala kot vojaka, brez nežnosti, brez dotikov. A izplačalo se je, saj sem bil po končanem eksperimentu navdušen nad njenimi čari, s katerimi me je na novo omrežila. Celo jutro sva preživela v postelji in poskušala nadoknaditi zamujeno,« se je namuznil Nick in dodal, da ga je abstinenca naučila, kako pomembna je bližina v odnosu.

Tudi Natalie je med eksperimentom preživljala težke trenutke, saj imata, kot pravi, s soprogom zelo aktivno spolno življenje. »Celo tako zelo, da sva polomila že okvirje treh postelj in si morala omisliti novo, trpežnejše ležišče.« Kot je dejala, se zaveda, da je lahko želja po otroku za mnoge pare izjemno stresna, a pri njiju neuspehi niso vplivali na libido. »Tako eden kot drugi hitro sprejmeva pobudo za spolni odnos in ga nikoli ne zavrneva, zato je mesec dni brez seksa za naju predstavljal resnično velik izziv. Prvih nekaj dni nisem občutila posledic, peti dan pa sem morala ven s prijateljicami, da ne bi eksplodirala. Tudi Nicku je bilo težko, zato je veliko časa preživel na vrtu.«

težave parov v spolnosti - 2
Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)

Kot je dejala 30-letna Natalie, je bila negativna posledica abstinence tudi ta, da je povzročala težave s spanjem. Seks jima je namreč vedno predstavljal idealen način sproščanja. »Dva tedna po začetku eksperimenta je Nick stopil v akcijo sredi noči in počutila sem se nemočno – preprosto nisem mogla zavrniti seksa. Bilo je strastno in odlično, a naslednje jutro me je prevzel občutek krivde. Jezna sem bila nanj in nase. Imava res oba tako šibka karakterja, da ne moreva zdržati mesec dni brez seksa? Želela sem dokazati, da je najino razmerje veliko več kot samo seks. Bila sem odločena, da bova zdržala, a sem se zaradi pomanjkanja intimnosti počutila zelo osamljeno. V solzah sem to priznala Nicku in obljubil mi je, da me bo naslednja dva tedna samo objemal. V naslednjih dneh sva tako veliko flirtala, se smejala kot že dolgo ne in čutila sem, da se več ukvarjava z najinim odnosom. Jutro po koncu izziva sem bila zelo vznemirjena. In kar je sledilo, je bilo prekrasno,« je svojo zgodbo od 30-dnevni abstinenci od seksa zaključila Natalie.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,0
glasov 8
Komentarjev: 19
 
BŠK 10.01.2018 17:13:02
Kaj vam je popolnoma zmanjkalo idej, da take nebuloze trosite? Očitno ne veste, da je to drag šport in da je danes na tone drugih in bolj zdravih načinov odklopa Pozabili ste tudi da poleg str8 obstajamo tudi samski in drugače usmerjeni, ki imamo drugačne strasti, ki pa niso seksualne narave Zresnite se!
24pišancov 10.01.2018 07:58:17
Brez sexa 30 dni bi umrl
kivzfccz 10.01.2018 07:45:02
Beri draga beri.
ni_mi_vse_eno 09.01.2018 22:41:06
končno mu je prišlo
 
karamba34 09.01.2018 21:00:26
ko je moja žena nehala seksat sem si najdo tamlado. zdaj seksam tri krat na dan.
spet-sam-jest 09.01.2018 19:14:38
men je pe 6 × na dan čist zadost, če s svojo, če pa mal menam, pa tud ne gre več kt 7-9×.( če mam slab dan, če j dobr pa parkrat več, nikol pa več kt 15×, razn sevede kdr podiram rekorde, parkrat na let).
spet-sam-jest 09.01.2018 19:49:54
Ja, pa će kure ne morjo uštric, moram pa še al ročno urejat, de mi ne zakrkne.
 
janez139 09.01.2018 15:27:17
Kakor komu paše...eni več drugi manj...
InvisibleMan 09.01.2018 15:22:45
Seks ja,ki je glavni razlog za varanje,prekinitev zvez parov,prepirov in nasilja manj kot ga je boljše je.Lp
matakokoyama 09.01.2018 20:45:20
glede na to, kako rad klele komentiraš, si po moje en velik pervert, ki se dela svetnika.
TAZONJA 09.01.2018 14:46:50
Z ženo sva skupaj že 34let pa se skoraj ne zgodi da ne bi seksala vsaj par krat na mesec. V prvih 15 letih v zakonu pa je to bilo skoraj vsak dan Imava tudi dva otroka, ki pa nista nikoli bila ovira pri tem. Hvala bogu nama je obema veliko do tega,je pa veliko parov ki se poznamo med sabo pa tega pri teh letih kot sva midva sploh več ne počno.
vrtnar01 09.01.2018 17:21:31
težko razumem ,kako se ne naveličaš ene in iste pratnerice,pa ja točno veš,kaj bo naslednjo sekunda
kivzfccz 09.01.2018 17:37:21
ČE RES LJUBIŠ, KOMAJ ČAKAŠ NA MEDSEBOJNO PODARJANJE..ŠTEVILO SKUPAJ PREŽIVETIH LET PA NE IGRA VLOGE. TODA, LE ČE LJUBIŠ.
oxy.elite 09.01.2018 14:07:46
V JU tajnice na novoletni zabavi menda ne zdržijo brez sexa niti 2 uri ..
Več komentarjev