Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

ključavnica na ženskem mednožju

16 let brez seksa?!

Moškisvet.com
12. maj 2017, 15:27
12
Velikost pisave:

Martine in Chris Langley sta bila poročena 16 let, vendar pa od trenutka, ko sta dahnila usodni 'da', nista seksala niti enkrat, čeprav si je Martine to dolgo časa močno želela.

nesrečen par
Martine in Chris sta bila poročena 16 let, a v vsem tem času nista seksala niti enkrat. (simbolična fotografija) (Foto: iStockphoto)

Čeprav sva spala v isti postelji, nikoli nisva izpolnila zakonskih dolžnosti,“ pravi 52-letna Martine Langley. “Vedno je bil poln izgovorov, da se je lahko izognil fizičnemu stiku z mano. En večer mu je bilo prevroče, naslednjega prehladno, včasih je bilo nekaj nujnega po televiziji …

Martine se je zato začela spraševati, kaj je narobe z njo in zakaj se njen mož Chris izogiba seksu. “Sklepala sem, da me vara, a mi je zatrjeval, da mi je bil ves čas zvest. Preizkusila sem vse tehnike zapeljevanja, brala sem knjige, si kupovala seksi spodnje perilo, ga masirala … A me je vedno zavrnil. Začela sem se počutiti umazano in ponižano.“ Poleg tega, da jo je zavračal, pa je vso krivdo, da noče seksati, prelagal nanjo. “Govoril mi je, da so za to krivi moji odzivi in dejanja, da sploh ni problem v njem, ampak v meni.“

nesrečna ženska
Na splošno velja, da se seksu večinoma izogibajo ženske, a ni vedno tako. V resnici se za to v enaki meri odločajo tudi moški. (Foto: iStockphoto)

Je lahko zakon brez seksa srečen?

Paula Nicolson, psihologinja in profesorica sociologije na londonski univerzi, je opravila že kar nekaj raziskav na temo seksualnosti in mitov, ki krožijo o tem. “Zveze se ne obnesejo zaradi številnih razlogov, med katerimi mnogi niso povezani s spolnostjo,“ izpostavlja. “Veliko parov, ki so skupaj že 25 ali 30 let, se na določeni točki odloči, da seks v zvezi ni več pomemben. Poudarek dajejo drugim stvarem, na primer prijateljstvu, varnosti, družini, in zaradi teh stvari ostanejo skupaj. Za te vrednote so pripravljeni žrtvovati seks.“ Navezanost pa, kot pravi, pri teh parih običajno ostane in pogosto se ti pari ne odpovedo telesnemu stiku – poljubljanju in ljubkovanju.

Pri Martine pa je šlo v zvezi še korak dlje. Deležna ni bila niti najmanjše intimnosti. Takoj ko sta se poročila, so se vsi seksualni stiki, vključno z bežnimi dotiki, prenehali. Ker je pred začetkom zveze s Chrisom že imela nekaj partnerjev, je vedela, da je takšno pomanjkanje interesa za seks neobičajno. Vendar je predvidevala, da sta Chrisa do tega pripeljala pomanjkanje pravih trenutkov in prevelika samokritičnost – ko se je njuna romanca začela, je bil Chris namreč še poročen.

Stara sem bila 20 let, ko sem začela delati za Chrisa,“ razlaga Martine. “Vozil me je na kosila, vse to pa je vodilo do intimnih večerov. Počasi sva se zaljubljala drug v drugega in začela afero. Ko zdaj razmišljam o preteklosti, je bil seks že takrat izjemno redek. Sčasoma sem začela redkost spolnosti pripisovati občutku krivde, ker je prevaral ženo, pozneje pa sem vse svoje skrbi potlačila, saj sta me v bistvu na njem privlačila njegova učenost in prefinjenost.“

moški s težavami pri erekciji
(Foto: iStockphoto)

Če je bila Chrisova moč tista, ki je privabila Martine, pa sta se njuni vlogi kmalu zamenjali. Po nekaj letih zakona je namreč Chris zaradi operacije želodca utrpel številne zaplete. Zaradi bolezni je moral opustiti vodenje svojega zelo uspešnega podjetja, ki se je ukvarjalo s prodajo računalnikov. Martine je tako postala edina v zvezi, ki je domov nosila denar. “Imela sem uspešno kariero kot prodajalka uvoženih luksuznih izdelkov, zato me med tednom večinoma ni bilo doma. Ob koncih tedna sva tako imela edine trenutke, ki bi jih lahko preživela intimno,“ pravi. “A je Chris iskal nove in nove izgovore, da se je le lahko izognil seksu.“ Martine je bilo zaradi tega izjemno neprijetno. Če so se njene prijateljice pritoževale nad tem, koliko njihovi možje zahtevajo od njih v postelji, je bila v njuni zvezi ona tista, ki je bila venomer razočarana.

Ženska in moški
Pari, ki seksajo, so v povprečju srečnejši, njihove zveze pa daljše. (Foto: iStockphoto)

Splošno prepričanje je, da so običajno moški tisti, ki si želijo seksa, ženske pa sčasoma izgubijo zanimanje zanj. A ni tako,“ pravi psiholog dr. Gary Wood. “V resnici se tako ženske kot tudi moški odločajo za življenje brez seksa. In to celo v enaki meri.“

Martine kljub številnim priložnostim ni bila nikoli nezvesta. Namesto za nezvestobo se je odločila, da se bosta s Chrisom iz Cornwalla preselila v Belgijo. Upala je, da ga bo sprememba okolja 'prebudila' in znova obudila njun zakon. Vendar se je zavračanje v Belgiji le še stopnjevalo. Chrisa je zaradi bivše žene in otrok razjedal še večji občutek krivde, zato sta se z Martine ločila, on pa se je vrnil v Anglijo, da jim je bil bliže. “To sem občutila kot izjemno olajšanje. Nisem ga več ljubila,“ še pravi.

Je bilo torej za Chrisovo nezanimanje za seks in 16-letno abstinenco kriv občutek krivde? Profesorica Nicolson verjame, da so pri tem pomembnejšo vlogo igrali drugi psihološki in fiziološki dejavniki. “Veliko moških po 50. letu trpi za erektilno disfunkcijo. Če so v dolgotrajnem razmerju, se običajno odpovedo seksu in posvetijo drugačni intimnosti. V Chrisovem primeru je imel Chris novo, veliko mlajšo ženo in povsem možno je, da je enostavno vedel, da je ne more zadovoljiti, a se s tem ni mogel soočiti in poiskati vzroka za svojo težavo.“

Ne glede na razlog je Martine v svojem zakonu za to plačala visoko ceno. Čeprav je pred kratkim spoznala drugega moškega, s katerim uživa v spolnosti, je zaradi Chrisa izgubila možnost postati mama. “Zakon brez seksa je zakon brez ljubezni,“ zaključuje. “Le kdo bi bil lahko zadovoljen s tako zvezo?

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,3
glasov 10
Komentarjev: 12
kajpavzdevek 25.05.2017 20:46:30
Peder*čin
brabusednet 20.05.2017 08:07:17
Ti niso normalni.
 
Mišek 19.05.2017 22:54:55
in potem svizec zavije čokolado.......
BMWmunja 19.05.2017 22:41:07
Izmišljena popevka....
 
Generacija56 19.05.2017 18:40:39
Zanimivo, kaj vse objavlja ta portal. Samo eno stran? Niti besede z druge plati? A tole je ponovno na amijevski način? Kar ami reče, to je, pa čeprav je celotna zgodba debilna?
Brainkiller 19.05.2017 13:56:25
in 16 let je čakala da je zbrala pogum in se ločila, že po prvem letu brez seksa bi spakirala cule in šla, izgubila je nekaj najlepšega in še otrok ni imela.....cccc
mackon08 19.05.2017 15:47:14
Ma kaj po prvem letu po prvem mesecu, bi morala spokati.
 
GiPyroman 19.05.2017 12:58:52
njen mož ima rad moške. primer rešen.
 
nono1234 19.05.2017 09:21:00
Jaz bi napis pod zgornjo sliko malce obrnil, in sicer "pari, ki so srečnejši pogosteje seksajo". Ne maram teh neumnih ugotovitev, da je seks pogoj za dober odnos. Seks je posledica dobrega odnosa, dobrega razumevanja, simpatij. Seksati z nekom, ki ga ne maraš ali te ne mara, z nekom, ki ti ne zaupa ali mu ne zaupaš, z nekom, ki ne ve kaj so to osnove dobrega odnosa !? Odkar je seks postal pogoj i dolžnost, ga je vedno manj.
blue-freezer 19.05.2017 09:29:56
Dober seks je 20% odnosa, slab pa 80%.
Katalizator 19.05.2017 08:57:47
Dajte no, saj nismo retardirani!
TheSmartHead 19.05.2017 16:44:52
Malo smo že, ker klikamo na take članke pa točno vemo kaj bo v njih... :)
Več komentarjev