EROTIKA

10 nasvetov za kvalitetnejše spolno življenje

03.12.2018, 15:26
0
Če želite tako sebi kot vaši partnerici ponuditi kvalitetnejše spolne izkušnje, preizkusite naslednje preproste nasvete.

Pogovarjajta se o seksu

Dlje kot ste v razmerju, večja je možnost za nastanek rutin tudi pri vaših posteljnih aktivnostih. To težavo lahko preprosto premagate z odkritim pogovorom o vaših in njenih pričakovanjih, željah in potrebah. Bodite direktni in iskreni ter s tem dosezite novo raven zaupanja v vajini zvezi.

Jejte zdravo

To se na prvi pogled morda ne sliši kot nasvet za izboljšavo vaših posteljnih aktivnosti, a če boste svojemu telesu ponudili uporabne hranilne snovi, vam bo hvaležen tudi vaš libido. Zdrava prehrana znižuje holesterol, izboljša vaš kardiovaskularni sistem in s tem zagotovi cirkulacijo za najoptimalnejšo izvedbo.

Ženske lažje dosežejo pravo razpoloženje s pomočjo sproščanja.
Ženske lažje dosežejo pravo razpoloženje s pomočjo sproščanja./ FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Keglove vaje za moške: mit ali resnica?

Preizkusite kratko abstinenco

Krajše obdobje brez seksa bo v vas prebudil močno slo in le še potenciral užitek vašega naslednjega bližnjega srečanja s svojo boljšo polovico. Poskusite abstinirati nekaj dni, med vikendom ali en teden, karkoli vam odgovarja in opazili boste razliko.

Pomagajte si s tehnologijo

Nič vas ne stane, če ji med službo pošljete kratka erotična sporočila preko telefona ali elektronskega sporočila. S tem boste cel dan gradili spolno napetost, ki se bo zvečer obojestransko sprostila.

Osredotočite se na sproščenost

Ženske lažje dosežejo pravo razpoloženje s pomočjo sproščanja. Poskusite z umivanjem njenih las med skupnim tuširanjem. Bodite nežni in vzemite si čas. Obrestovalo se bo.

PREBERI ŠE
Velika študija: so Američani res najbolj samozavestni ljubimci?

Predigra

To ste slišali že neštetokrat, ampak predigra je resnično pomembna! Ni važno, koliko časa sta že skupaj, nikoli ne pozabite na predigro. Vzemite si čas, sprostite se in skupno večajta vzburjenje obeh do trenutka, ko se ne morata več zadržati in s tem zagotovite nepozabne užitke.

Prepustite ji pobudo

Mnogokrat moški prevzame dominantno vlogo v postelji. S tem seveda ni nič narobe, je pa obratna situacija lahko zelo erotična za oba. Prepustite ji vajeti in pokazala vam bo, v čem uživa. Istočasno boste v tem uživali tudi vi.

Uporabite lubrikant

Mnogi moški mislijo, da če ženska ni dovolj vlažna, potem ni pri volji za posteljne aktivnosti. A to ne drži vedno, velikokrat se namreč zgodi, da so ženske mentalno za, četudi fizično niso vzburjene. Na to lahko vpliva več faktorjev, naprimer stres, utrujenost in čas v mesecu. Vsekakor naj bo lubrikant vedno pri roki.

PREBERI ŠE
Zakaj ženske hlinijo orgazem?

Uporabite dotik

Tekom dneva se je večkrat dotaknite na intimen, a ne seksualen način. Med pogovorom oplazite njene dlani ali boke, pobožajte jo po laseh, nežno se dotaknite njenega lica, medtem ko ji zrete v oči, oziroma karkoli ji pokaže vašo naklonjenost do nje.

Razmišljajte kot ona

Poskusite se postaviti v njeno kožo in ugotoviti, kaj ji najbolj odgovarja. Posvetite se njenemu vratu, stopalom in notranji strani njenih stegen ter opazujte njene reakcije. Govorica njenega telesa vam bo najbolje razkrila njene želje.

Tekom dneva se je večkrat dotaknite na intimen, a ne seksualen način.
Tekom dneva se je večkrat dotaknite na intimen, a ne seksualen način./ FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.