Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Osvajanje

Pogled vas izdaja!

N.J.
28. julij 2017, 10:16
1
Velikost pisave:

Že s prvim pogledom menda moški razkriva vse svoje namere, trdijo znanstveniki s kolidža Wellesley in univerze v Kansasu. Samo dva pogleda naj bi bila ženski dovolj, da 'prebere' moškega oziroma ugotovi, ali ga privlači ali ne.

Flirt
(Foto: iStockphoto)

Znanstveniki obeh institucij so v sodelovanju izvedli raziskavo o privlačnosti med spoloma. Ugotovili so, da moški, ki gleda žensko samo v obraz, te ženske ne doživlja na romantičen način, medtem ko tisti, ki spusti pogled bodisi na prsi bodisi na predel stegen, jasno kaže, da se mu zdi privlačna.

Dejstvo, da moški gleda žensko v obraz, sicer še ne pomeni, da mu ni všeč, le to da, te ženske ne dojema na seksualen način.

V raziskavi je sodelovalo 105 študentov. Pokazali so jim fotografije žensk, nato pa so morali odgovoriti na vprašanje, ali bi želeli imeti z določeno osebo prijateljski odnos ali kaj več.

Znanstveniki so opazovali, kam so sodelujoči usmerjali poglede in potrdili domnevo, da moški s spuščanjem pogleda na prsi, stegna ali zadnjico ocenjujejo reproduktivne sposobnosti ženske, kar pa je pravzaprav evolucijsko pogojeno.

Če ne želite torej izdati že med prvim srečanjem, česa si želite, se torej zberite in usmerite pogled v obraz. Čeprav je verjetno bolje, da že takoj ve, da ste odprti tudi za kaj drugega kot le  navadno prijateljstvo ...

Moški in ženska - 2
(Foto: Thinkstock)

 

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 1,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1,8
glasov 6
Komentarjev: 1
Frane Šajn 30.07.2017 20:28:53
Vsak dober cukrček je treba na začetku nonstop božat s pogledi kasneje pa tudi s čim drugim če le pride na vrsto.
Več komentarjev