Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Morilski robot

Začelo se je: zlovešči robot, ki zmelje vse pred seboj

A.M.
05. julij 2013, 08:27
4
Velikost pisave:

Strašljiva električna kreatura na dveh kolesih, pred njo se vrti smrtonosno rezilo, ki vse, kar se mu postavi po robu, spremeni v prah. Spoznajte hladnokrvnega morilca s pomenljivim imenom ’Poslednje maziljenje’.

Last Rites’ (poslednje maziljenje) je nesporni vladar robotskih dvobojev. Težkokategornik, ki seje strah in uničenje v kraljevski kategoriji bojnih robotov, tehta 100 kilogramov. Njegovi dve kolesi poganjata dva 24-voltna elektromotorja, ki sicer skrbita za pogon električnih invalidskih vozičkov.

Morilski robot
'Poslednje maziljenje' v akciji. (Foto: YouTube)


Robot na prvi pogled deluje neugledno in nič kaj tehnološko dovršeno, pod zdelanim ohišjem pa skriva smrtonosno tehnologijo. Okvir je zgrajen iz krom – molibdenove jeklene palične konstrukcije, ki prenaša ogromne obremenitve – na koncu bojne ’roke’ se namreč vrti smrtonosno rezilo, ki tehta preko 30 kilogramov, zavrti pa se 2.200-krat v minuti! Smrtonosno ’vrtavko’ poganja 58-voltni industrijski elektromotor z močjo 20 kilovatov! Oklep? Lastnik Ray Billings se le nasmehne ’’Oklep je za tiste, ki nimajo spodobnega orožja’’.

Hobi nikakor ni poceni – vsak ’bojni’ dan stane ekipo 800 evrov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasovi 4
Komentarjev: 4
 
Nowotny 06.07.2013 18:59:10
preveč idiotsko da bi iz tega delal prispevek... razen za 24 ur, ko iz tega naredijo znanost. Drugače res ne morem povedat kaj si mislim o vašem nivoju!
mali.rudar 06.07.2013 18:27:23
js rabim novo kosilnico!
Googlebot 06.07.2013 11:46:57
to ni robot ampak kosilnica na daljinca
Več komentarjev