Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
BlackBerry 10

Bo to rešilo mobilnega giganta?

A.M.
31. januar 2013, 11:24
2
Velikost pisave:

Končno je tu! Revolucionarje na področju mobilne telefonije je povozila doba pametnih mobilnikov. ’Robida’ je v teh dneh postregla z usodnim udarcem. Bo dovolj močan za povratek v svet 'velikih fantov’?

Blagovna znamka BlackBerry je last kanadskega podjetja ’RIM - Research in Motion Limited’ (mobilne raziskave). Že od samega začetka se ukvarjajo z mobilnimi komunikacijami. Leta 1999 so na tržišče poslali mobilno napravo za pošiljanje elektronskih sporočil, nato pa so se lotili razvoja mobilnih aparatov in storitve BlackBerry. Storitev omogoča veliko stopnjo varnosti, brezplačna tekstovna sporočila med imetniki teh naprav in izpopolnjeno storitev potisne pošte. Prihod pametnih mobilnih telefonov je dodobra omajal prodajne rezultate in ’črna robida’ ni več zdržala narekovanega tempa. Leta 2011 so si Kanadčani odrezali le še 3 odstotke komunikacijske pogače, podjetje je začelo beležiti ogromne izgube, vodilni pa so se odločili, da je čas za korenite spremembe.

BlackBerry 10
Z10 je opremljen s 4,2-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik, in ločljivostjo 1280 x 768 točk, poganja ga dvojedrni 1,5 GHz procesor z dvema GB delovnega pomnilnika. (Foto: Arhiv proizvajalca)

Vse upe polagajo v popolnoma novo platformo ’10 OS’ in dva nova mobilna telefona ’Z10’ in ’Q10’. Z10 je popolnoma nov aparat v slogu sodobnih pametnih telefonov. Opremljen je s 4,2-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik. Premore ločljivost 1280 x 768 točk, poganja ga dvojedrni 1,5 GHz procesor z dvema GB delovnega pomnilnika, 16 GB notranjega spomina, ter 8 in 2 mega točkovni kameri. Za ljubitelje klasičnih ’robid’ bo poskrbel model Q10, ki poleg enakih zmogljivosti ponuja tipkovnico in 3,1-palčni zaslon z ločljivostjo 720 x 720 točk. Kot smo vajeni, je novi operacijski sistem poln uporabnih domislic. Med njimi izstopajo inovativen način vnašanja besedil, preprost preklop med poslovnimi in zasebnimi uporabniškimi profili, konferenčni klic z možnostjo delitve zaslonske slike in spletno trgovino s 70.000 aplikacijami.

BlackBerry 10
Q10 je namenjen uporabnikom, ki prisegajo na prave 'QWERTY' tipkovnice. (Foto: Arhiv proizvajalca)

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 3,7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3,7
glasov 6
Komentarjev: 2
 
lukeckp 07.04.2013 23:07:55
ma proti samsungu nima sanse
saj so zatareli popolnoma
 
afroak 31.01.2013 14:47:41
še vedno lojalen robidi
Več komentarjev