Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Dreamliner 787 - 2

Vreče krompirja za boljši sprejem Wi-Fi

A.M.
24. december 2012, 08:24
0
Velikost pisave:

Brezžična omrežja osvajajo tudi zračni prostor. Nekateri letalski ponudniki svojim potnikom že ponujajo sladkosti spletnega brskanja v zraku, težave pa povzroča sprejem signala. Boeing ima rešitev.

Dreamliner 787 - 11
(Foto: Reuters)

Potniki, ki so že potovali z letali, ki so opremljena z oddajniki Wi-Fi, so med poletom nemalokrat izkusili nestalen signal. Medtem ko so sami komaj osvežili kakšno spletno stran, je potnik na sosednjem sedežu brez težav predvajal videoposnetke s spleta. Izkazalo se je, da sistem še zdaleč ni tako preizkušen, kot bi moral biti, stvari pa je v roke vzel Boeing.

V nadaljnjih testih brezžičnih omrežij so preizkušali vpliv posameznih letalskih sklopov na moč omrežja Wi-Fi. Medtem ko so brez težav preizkušali vplive motorjev, radarskih, navigacijskih, komunikacijskih in elektronskih sistemov, so imeli kar nekaj težav s potniki. Da bi preizkusili vpliv človeških teles na brezžični signal, so morali letalo napolniti s potniki. Inženirji so tako več ur sedeli v letalu in "ovirali" signal. Ker inženirska ura ni poceni, so pri Boeingu našli cenejšo možnost. Testne subjekte, ki ne potrebujejo odmorov za wc, malico in ne zahtevajo nadur, so našli v vrečah krompirja. S pomočjo ubogljivih krompirjastih "potnikov" so inženirji močno izboljšali sprejem brezžičnega signala v novem modelu letala 787.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,3
glasovi 3
Komentarjev: 0
Več komentarjev