Strip 61
Strip 61

Kofein

Arhiv
Damijan Merlak

Spoznajte Slovenca, ki služi milijone!

Damijan Merlak je skupaj z Nejcem Kodričem bitcoin borzo Bitstamp ustanovil sredi leta 2011, ko je bil en bitni kovanec vreden slabih pet ameriških dolarjev. Danes je ta vreden okoli 800 dolarjev, njuna borza pa je med največjimi na svetu - njen mesečni promet znaša okoli 250 milijonov dolarjev, kar je petkratnik prometa na Ljubljanski borzi.

Anketa

Arhiv

Kje ste spoznali svojo boljšo polovico?

zmenek
Dreamliner 787 - 2

Vreče krompirja za boljši sprejem Wi-Fi

A.M.
24. december 2012, 08:24
0
Velikost pisave:

Brezžična omrežja osvajajo tudi zračni prostor. Nekateri letalski ponudniki svojim potnikom že ponujajo sladkosti spletnega brskanja v zraku, težave pa povzroča sprejem signala. Boeing ima rešitev.

Dreamliner 787 - 11
(Foto: Reuters)

Potniki, ki so že potovali z letali, ki so opremljena z oddajniki Wi-Fi, so med poletom nemalokrat izkusili nestalen signal. Medtem ko so sami komaj osvežili kakšno spletno stran, je potnik na sosednjem sedežu brez težav predvajal videoposnetke s spleta. Izkazalo se je, da sistem še zdaleč ni tako preizkušen, kot bi moral biti, stvari pa je v roke vzel Boeing.

V nadaljnjih testih brezžičnih omrežij so preizkušali vpliv posameznih letalskih sklopov na moč omrežja Wi-Fi. Medtem ko so brez težav preizkušali vplive motorjev, radarskih, navigacijskih, komunikacijskih in elektronskih sistemov, so imeli kar nekaj težav s potniki. Da bi preizkusili vpliv človeških teles na brezžični signal, so morali letalo napolniti s potniki. Inženirji so tako več ur sedeli v letalu in "ovirali" signal. Ker inženirska ura ni poceni, so pri Boeingu našli cenejšo možnost. Testne subjekte, ki ne potrebujejo odmorov za wc, malico in ne zahtevajo nadur, so našli v vrečah krompirja. S pomočjo ubogljivih krompirjastih "potnikov" so inženirji močno izboljšali sprejem brezžičnega signala v novem modelu letala 787.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,3
glasovi 3
Komentarjev: 0
Več komentarjev