Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
samsung mwc - 4

MWC: Samsung z mnogimi novostmi, a brez glavnega aduta

S.R.
05. marec 2012, 15:19
0
Velikost pisave:

Samsung je sicer že pred sejmom MWC objavil, da na njem ne bo prikazal svojega najnovejšega paradnega konja, telefona Galaxy S3, ki bo kmalu predstavljen na ločenem dogodku. Kljub temu pa je Samsung na sejmu pokazal kar nekaj zanimivih novih mobilnikov.

samsung mwc - 3
Ace 2 (levo) in mini 2 (desno). (Foto: arhiv proizvajalca)

Pozornosti sta bila deležna dva najnovejša cenejša člana družine Galaxy. Govora je seveda o telefonih galaxy ace 2 in galaxy mini 2. Ace 2 je, tako kot njegov predhodnik malce boljši od manjšega bratca, saj se ponaša z dvojedrnim 800-megaherčnim procesorjem, prenosom podatkov po standardu HSDPA, baterijo z močjo 1.500mAh, štirimi gigabajti notranjega pomnilnika. WVGA Zaslon ima diagonalo 9.7-centimetra (3.8 palcev). Mini 2 ima po drugi strani 800-megaherčni enojedrni procesor, baterijo z močjo 1.300mAh, vse skupaj pa pokriva zaslon velikosti 8.3-centimetra (3.27 palcev). Oba bosta imela prednameščen operacijski istem android 2.3. Ace 2 bo aprila na voljo v Veliki Britaniji, mini 2 pa že ta mesec v Franciji, nato pa bosta oba začela globalni pohod.
Še bolj zanimiv dodatek veliki 'galaktični' družni je telefon Beam. Gre za telefon z dvojedrnim enogigaherčnim procesorjem, katerega glavna odlika je, kot nakazuje že ime vgrajen projektor, ki proizvede 15 lumnov svetlobe. To je v praksi dovolj za predvajanje posnetka v visoki ločljivosti. Največja velikost takšne projekcije je 127 centimetrov. Na telefonu je nameščena tudi posebna aplikacija, ki aktivira projektov, preko katerega uporabniki nato prikazujejo slike in videe, poleg tega pa preko njega igramo tudi igre – za vsak primer, če nam zaslon z diagonalo 10.2 centimetra (4 palce) ni dovolj. Da zabave s projektorjem ni prehitro konec poskrbi baterija z močjo 2.000mAh, procesorju pa med predvajanjem pomaga še 768MB RAM-a. Da bodo uporabniki za videe imeli dovolj prostora je ima Beam vgrajenih tudi kar 8GB pomnilnika.

samsung mwc - 2
Beam (Foto: arhiv proizvajalca)

Seveda niso manjkale tudi nove tablice, ki jih ima Samsung na policah že celo paleto. Na sejmu smo tako lahko videli naslednika njihove najbolj popularne tablice, galaxy tab 2. Tako kot največji predhodnik se tudi nova tablica ponaša z zaslonom z diagonalo 25.7 centimetra (10.1 palca) in ločljivostjo 1280x800 točk, medtem ko bo imel manjši brat z diagonalo 17.8 centimetra (7 palcev) ločljivost 1024x600. Sicer večji tab 2 vključuje isti enogigaherčni dvojedrni procesor, 1Gb RAM-a, bluetooth 3.0, VGA kamero spredaj in kamero s tremi megatočkami zadaj. Hitrost prenosa podatkov je 21Mbps (HSPA+) v kolikor se bo uporabnik odločil za 3G verzijo. Vse skupaj napaja baterija z močjo 7.000mAh, ki bo poskrbela za vsaj enakopravnost predhodniku, če ne celo z daljšim časom delovanja. Največje novosti tako najdemo pri programskem delu, saj je na tablici nameščen operacijski sistem android 4.0 (ice cream sandwich), preko katerega je Saumsung ovesil še svoj uporabniški vmesnik TouchWiz. Na voljo bosta modela z 16 in 32GB pomnilnika, ki ga boste lahko z microSD kartico razširili še za 32GB. Podatkov o ceni še ni, a predstavniki podjetja Samsung pravijo, da se bo tablica na prodajnih policah v Veliki Britaniji znašla še ta mesec.

samsung mwc - 5
Galaxy tab 2 (Foto: arhiv proizvajalca)

Ker pa tablic Korejci očitno še nimajo dovolj, so na sejmu prikazali še eno tablico identične velikosti kot prvi in drugi galaxy tab, torej 25.7 centimetra (10.1 palca). Novi član družine korejskih tablic sliši na ime galaxy note 10.1 (na naslovnici), že po imenu pa lahko sklepamo, v čem je največji čar te tablice. Gre namreč za nekakšen povečan telefon note, tako da lahko tudi na tej tablici uporabljamo posebno pisalo S-pen, ki smo ga po dolgem času zopet videli pri istoimenskem telefonu. Po pokrovom se skriva 1.4-gigaherčni dvojedrni procesor, ki mu pomaga 1GB RAM-a. Prenos podatkov je mogoč po standardu HSPA+ ali preko WiFi-ja in Bluetooth-a 3.0. Za razliko od istoimenskega telefona pa te tablice ni mogoče uporabljati kot telefon. 25.7-centimetrski zaslon ima ločljivost 1280x800 točk, za uporabo pisala S-pen pa je nameščenih kar nekaj aplikacij, kot je na primer S Note in Shape Match, ter Adobova Photoshop Touch in Ideas. Na zadnji strani je nadalje nameščena kamera s trmi megatočkami, tista na sprednji strani pa ima megatočko manj. Ne manjka niti GPS, tako da se s to tablico ne boste izgubili. Kot smo že vajeni je tablica na voljo z 16, 32 ali 64GB pomnilnika, ki ga lahko še dodatno razširimo z microSD kartico.
Vsekakor je Samsung, ki je sejem sicer prišel zelo tiho in neopazno pokazal kar nekaj zanimivih naprav, ki bodo zadovoljile širok nabor različnih kupcev telefonov in tablic, pokazali pa so tudi celo vrsto izboljšanih obstoječih telefonov, kot sta na primer galaxy S blaze 4G in galaxy S WiFi. Tisto najboljše pa Korejci seveda še skrivajo. Na ločenem dogodku bodo namreč v kratkem predstavili naslednika daleč najbolje prodajanega androidnega telefona – Galaxy S3, ki bo zagotovo zopet premaknil mejnike pametnih telefonov in pošteno pomešal štrene konkurenci.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 4,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4,0
glasov 7
Komentarjev: 0
Več komentarjev