Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
Par ima težave - 1

Obupana Slovenka si ga noro želi, on pa ...

Brane Kastelic
06. januar 2017, 10:33
22
Velikost pisave:

Živijo, Brane! Pišem iz skrajnega obupa, ker res ne vem, kaj naj storim. Po večletni zvezi s fantom (jaz 20, on 22), s katerim sem v bistvu odraščala skupaj, sva se razšla. To zame sicer ni bil razhod, saj mi ni pustil niti do normalnega pogovora z njim, popolnoma me je ignoriral in mi samo metal besede pod nos. Za nekatere priznam, da si zaslužim, saj sem sama to dopustila, ampak zdaj ne vidim izhoda. Glavni razlog, da me je pustil, je, da me ne more več prenašati. Zakaj? Zato ker se vsake toliko časa zgodi, da mi kakšna oseba moškega spola pošlje kakšen sms, v smislu da si me želi. Neštetokrat sem mu povedala, da me drugi ne zanimajo. On me sploh noče poslušati. Pravi, da sem lažnivka, zato ker sem bila nekega dne s prijateljico na pijači, kjer mi je eden začel pisati po treh letih brez stika, prijateljici sem dala telefon, ona pa si je z njim pisala in ga zavajala, se pretvarjala, da jaz pišem. Fant je seveda to potem videl in začel mene obtoževati, da sem jaz lažnivka, zahrbtna, itd. Tistega, ki je pisal, si sploh ne želim. Kako naj živim, če pa ljubim njega. Vse se mi je podrlo, on je dejansko moj razlog za to, da se trudim in da ne obupam. Potrebujem ga in ne morem kar pozabiti večletne zveze zaradi te neumnosti, ki je v resnici sploh nisem naredila. Fantu skušam pošiljati sms-e, kljub temu, da ni minilo niti 24 ur, odkar sva se skregala. On me zavrača, da mu je dovolj, da ga dušim ... Sploh ga ne prepoznam. Oba imava psiho povsem uničeno, jaz še posebej, ker ga ne želim izgubiti zaradi take neumnosti. Kako naj se pretvarjam, da mi je vseeno, če mi ni? Se je že zgodilo, da sva se skregala zaradi podobnih dogodkov, vendar sva se vedno pobotala, včasih je trajalo veliko časa, ampak sva se. Zdaj pa me zelo skrbi in res več ne vem, kako naprej. Enkrat, ko sva se skregala, mi je poslal link od ene objave iz arhiva "Brane, pomagaj," kjer je neki moški imel podoben problem kot midva takrat, in ga je tvoj odgovor "prepričal". No, vsaj tako predvidevam, da je bilo. Morda se zdi, da pretiravam, vendar sem uničena, željna njegove ljubezni in objema. Rada bi ga dobila nazaj k sebi. Vem, da nekoga, ki ga ljubiš, ne moreš kar tako prenehati ljubiti, kot da se nič ni zgodilo in postati tujec z njim. Srce me boli, nimam volje do ničesar. Kako naj mu pokažem, da si želim samo njega in da ga resnično ljubim? Po vsem tem, kar sva dala skozi, sem prepričana, da je pravi zame, saj sva že toliko stvari in dogodkov dala čez v teh skoraj petih letih zveze. Vedno je bil tu, ko sem ga potrebovala, zanj sem vedno pripravljena narediti vse. V skoraj vsem sva se ujemala, zdaj pa sem sesuta in se bojim življenja brez njega, ker sem ga tako vzjubila. Ne reci mi, naj ga pozabim in grem naprej, ker ne morem. Enostavno ne morem. Rada bi se dobila z njim na pogovoru, ampak je proti temu in pravi, da sva se že pogovorila, čeprav se nisva, ker me ni sploh poslušal in me je samo ignoriral. Prosim te za nasvet/-e.

Pozdravljena!

Zelo bom iskren, draga dvajsetletnica. Ko moški začne govoriti ženski, da je ne more več prenašati, da ga duši in da mu je dovolj (nje, zveze, tega, kar se dogaja v zvezi …), je veliko manj verjetno, da to govori samo zato, ker je jezen, užaljen in ljubosumen, in veliko bolj verjetno, da želi prekiniti zvezo. Večletno zvezo je težko preboleti, posebej če je bila morda prva velika ljubezen (v vsakem primeru se je posebej zate očitno začela pri zelo mladih letih). Toliko težje jo je preboleti, ker sta tako rekoč skupaj odraščala. Z njim si morda prvič okusila vse radosti in sladkosti ljubezni, sčasoma pa žal tudi manjše in večje krize, ki so v skoraj vseh ljubeznih neizogibne. In sedanjo, ki vaju je ločila. Žalostna si, prizadeta, nesrečna in bojiš se prihodnosti brez njega, kar je povsem razumljivo, saj v preteklosti tako rekoč nikoli nisi bila brez njega. Prihodnost brez njega je zate nekaj povsem novega, nepoznanega, neraziskanega …

Novega, nepoznanega in neraziskanega se mnogi ljudje bojijo. Tudi v ljubezni. Največkrat brez razloga. Še nekaj besed o preteklosti, preden se vrnem v sedanjost in prihodnost. Ti sms-i me nekoliko begajo. Praviš, da je glavni razlog, da te je fant pustil, ta, da te ne more več prenašati in da te ne more več prenašati zato, ker se "vsake toliko časa zgodi, da ti kakšna oseba moškega spola pošlje kakšen sms, v smislu da si me želi". Ti si fantu neštetokrat povedala, da te ostali ne zanimajo. Neštetokrat? Zakaj je bilo to potrebno tako velikokrat? Samo zaradi fantovega ljubosumja? Je bilo res brez vsake podlage? Od kod "ostalim" tvoja številka? Zakaj bi ti nenadoma pisali, da si te želijo? Si morda pomalem flirtala z njimi? Se pošalila? S tem ni nič narobe, če nimaš ljubosumnega fanta in če se ne dogaja prepogosto (vsake toliko časa je prepogosto, ponavljajoči vzorec …).

Občutek imam, da mi nisi povedala vsega o teh sms-ih, vendar ni pomembno. To, kar je pomembno, je, da ti fant noče verjeti, da je tvoja očitno ne posebej dobra prijateljica v tvojem imenu osvajala fanta, s katerim si bila v stiku pred tremi leti (zakaj že?), čeprav imaš v bistvu dokaze za to, da nisi naredila nič drugega kot “neumnost”, ker si prijateljici dala številko tega "enega" fanta, ki si je spet oglasil po treh letih. Zakaj ti noče verjeti?

par v postelji po prepiru
(Foto: Thinkstock)

Povsem možno je, da je dobil to, kar si je itak želel: razlog za prekinitev zveze, v kateri ni želel več biti. Če je to to, potem je malo verjetno, da ga boš prepričala o obnovi zveze: če nekdo ne ljubi več, ga ne moreš prepričati, da te še ljubi ali da te mora še ljubiti, ker ti ljubiš njega. Zelo verjetno je, da ga "zato sploh ne prepoznaš več". Če gre morda samo za posledico velikega izbruha ljubosumja, o čemer sicer dvomim, se lahko prepričaš samo na en način: da mu ne pošiljaš sms-ov, da mu ne pišeš ali govoriš, da ne moreš brez njega in tako naprej, ampak mu sporočiš, da si se sprijaznila z njegovo odločitvijo in da boš zaradi nje pač odprla novo poglavje v svojem življenju, prekineš vse stike in ga pustiš povsem pri miru. In pobudo za morebitno obnovo zveze prepustiti njemu. Zavedati se mora posledice svoje odločitve, tega, da je to to, da te bo za vedno izgubil.

Samo v tem primeru se bo premislil, če te še ljubi. Verjamem ti, da zdaj misliš, da ga "enostavno ne moreš pozabiti", pa ga boš, če bo tako naneslo. Čas celi rane. Tudi ljubezenske. Hitreje kot si ta trenutek predstavljaš. Zelo mlada si, ostalim fantom očitno zanimiva in poželjiva, čakajo te nova, morda več novih ljubezni. Srečno (tudi novo leto)!

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 2,8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2,8
glasov 5
Komentarjev: 22
 
lubislav 10.01.2017 06:25:59
a se samo meni zdi, daa sem prebral, da je od razhoda minilo manj kot 24 ur? ona pa joka kot da ji že dva meseca ne odpiše?
brabusednet 09.01.2017 12:28:55
Ti imaš v potstrehi vse zmešano,čestitke tistemu,ki te je dal na čevelj.
 
llluuullliii 09.01.2017 09:44:35
dej prosim te, čez en teden boš že v redu.
 
jesenvoyo 09.01.2017 06:09:41
Pri vsej zgodbi je najbolj zanimivo to, da si bila močno obremenjena, če hočeš zaposlena s svojim lajfom in pri tem sploh nisi opazila, kaj je na drugi strani počel tvoj ljubi, ki so mu tvoje napake zelo prav prišle, da je lahko brez težav prekinil vajino zvezo. To bo pokazal čas, ko se bo pokazalo, da ima novo zvezo.
 
BURGA 08.01.2017 21:18:51
Kura zmešana, prenašal te je več kot dovolj in končno prišel k pameti.
pepcaXkunaverjeva 08.01.2017 18:35:12
ampak zakaj bi ga dobila ravno ona? ali ni to egoizem? v sloveniji nas je kar veliko potrebnic, ki si želimo kakega pravega moškega. jaz jih sicer imam, a še eden več ni ovira. od viška glava ne boli!!!
 
MA007 08.01.2017 18:03:15
Vec let mu je srala se spogledovala z drugumi zdaj ko mu je pa dovolj pa v jok pa Brane pomagaj
vrtnar_1 08.01.2017 17:07:32
Če je gornja slika tvoja ti lahko jaz pomagam. Ali je samo simbolična? .-)
 
Bmx8š 08.01.2017 16:27:49
ti jaz povem kaj se je zgodilo...tipu je blo tole s smsi samo izgovor, da se te znebi, ker te ima že poln kufer, ker si očitno tečna in zadušljiva... pa 5 let zveza iz najstništva, a misliš, da bo samo tebe do konc lajfa imel? take mladostniške zveze so pač lepe dokler traja, potem pa folk odraste in vidi, da nista več kompatibilnam ter gre svojo pot...in raziskovat svet in druge ljudi
kurcvasgleda01 08.01.2017 15:59:45
ali je primer izmišljen ali pa je ta ženska total adijo...svojo cifro kar tala okoli pol pa kao nič kriva..prav, da si jo pustil ker bi si bil bogi zraven nje
Več komentarjev