Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
moški ima težave z erekcijo

Slovenec sprašuje: je kriv stres?

Brane Kastelic
12. maj 2017, 12:46
1
Velikost pisave:

Zdravo! Nisem vedel na koga naj se obrnem, zato sem se odločil, da vprašanje postavim tu, saj sem prepričan, da mi boš znal svetovati. To je tema, s katero se s prijatelji, družino težje pogovarjaš. Letos bom dopolnil 23 let in nekaj dni imam težavo z erekcijo. Seveda sem najprej vprašal Google in med top krivce sodijo stres, strah, poleg tega pa kakih 7 mesecev obiskujem fitnes in imam na jedilniku povečan vnos beljakovin (namreč zasledil sem, da tudi to nekako lahko vpliva). Res je, da imam kakšen dan precej stresen na fakulteti, zraven imam tudi študentsko delo. Skratka, za vikend sva bila skupaj s punco (brez resne zveze) in je bila situacija res katastrofalna, pa nikoli prej se ni to zgodilo. Na internetu torej prebereš vse živo, od tega, da je to precej resna zadeva in da se stvar sama ne more popraviti. Imam mogoče nizko stopnjo testosterona kar naenkrat? Zadnje dni imam motnjo spanja in pomankanje energije, tudi apetita nimam. Težko rečem, kaj najbolj vpliva na to, ker imam tak "lifestyle" že dolgo časa in nisem nič dodajal k prehrani ali nasploh, da bi lahko rekel, da to povzroča težavo. Svetuješ pregled pri zdravniku ali naj še počakam malo, bo mogoče minilo? Hvala za pomoč in lep pozdrav!

moški ima težave z erekcijo
(Foto: iStockphoto)

Pozdravljen! Brez panike. Veliki večini moških se prej ko slej zgodi, da mu najboljši prijateljček v določenih okoliščinah zaradi zelo različnih razlogov odpove. Pri 23 ali pri kakšnih drugih letih. Prav imaš, to je nekaj, o čemer se z družino in prijatelji bolj težko pogovarjaš. Malo kakšen moški to v “moških” pogovorih prizna. Bog ne daj, da bi priznal, da mu ni vstal ... Ključnega pomena pri tem je to, kar sem najprej napisal: brez panike! To je najbrž lažje reči kot narediti, vendar ni druge. Enostavno moraš pozabiti, “odmisliti” to, kar se je zgodilo. Bolj, ko boš mislil na to, večji bo strah (ta ima, saj veš, velike oči), da se ponovilo in večja je verjetnost, da se bo dejansko spet zgodilo. To je lahko kot začaran krog, iz katerega je vse težje izstopiti večkrat ko se zgodi. 100-odstotno sem prepričan, da ni s teboj čisto nič narobe. Mislim, da si sam naredil nepotrebno dramo. Pomemben potencialni razlog si sam omenil: stres. Pravzaprav si omenil dva, je pa res, da drugemu nisi pripisal nobenega pomena. Že veš, na kaj mislim? Na punco brez resne zveze ... Morda ti je najboljši prijateljček hotel sporočiti, da ga rekreativni seks v neresni zvezi preprosto ne zanima več. Obiskovanje fitnesa in povečan vnos beljakovin prav gotovo nimata nobene zveze s tem, da te je pustil na cedilu. Redno “športanje” povečuje, ne pa zmanjšuje raven (“moškega” hormona) testosterona. Ne vem, kaj misliš s tem, ko praviš “nekaj dni imaš težave z erekcijo”. Če še nisi samostojno (brez sodelovanja punce) preveril, kako je z erekcijo, preveri: s samozadovoljevanjem. Če bo vse “normalno” (stoječe in trdi), potem boš vedel, da s teboj ni nič čisto nič narobe, in da je narobe to, da seksaš s punco, do katere nimaš omembe vrednih čustev. Povsem možno je, da imaš zaradi drame, ki si jo naredil, tudi težave s spanjem, apetitom in pomanjkanjem energije.  Domnevam, da si, medtem ko si čakal na odgovor, spet v dobri formi. Če (še) nisi, upoštevaj že omenjene nasvete. Ker domnevam, da želiš pri tej punci popraviti slab vtis, ne hiti. Počakaj na primer teden dni, da boš res željan seksa, in ko se bosta dobila, ne hitita v spolno občevanje, ampak si privoščita zelo dolgo predigro, z veliko “ročnih del”, pa bo šlo. Glede težav s spanjem, apetitom in pomanjkanjem energije pa: če ne bodo minile, le stopi do zdravnika.   

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 1
ni_mi_vse_eno 18.05.2017 16:19:14
Punca ni kaj prida, zato ti ni vstal in zato si napisal (brez resne zveze).
Več komentarjev