Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Volvo&Uber

Samodejna vožnja še korak bliže?

N.J.
06. december 2017, 08:04
0
Velikost pisave:

Čeprav se je podjetje Uber v zadnjem obdobju soočalo s težavami, saj jih je tožil rival Waymo, kar je imelo za posledico izgubo šefa razvoja tehnologije za avtonomno vožnjo Anthonyja Levandowskega, niso obupali – vse skupaj jih je okrepilo in še bolj so odločeni, da bodo na ceste kmalu poslali avtonomna vozila.

Volvo&Uber
(Foto: arhiv proizvajalca)

Oznanili so, da so z Volvom okrepili sodelovanje. Nabavili bodo več desettisoč njihovih vozil, zgrajenih na Volvovi SPA (Scalable Product Architecture) platformi, jih prilagodili za avtonomno vožnjo in jih na ceste poslali med letoma 2019 in 2021.

Po nekaterih podatkih naj bi nabavili 24.000 vozil, investicija pa je ocenjena na 1,9 milijarde dolarjev. »Težko je točno povedati,« je izjavil Jeff Miller, vodja Auto Alliances pri Uber. »Celoten koncept pogodbe je tak, da lahko število zmanjšamo ali povečamo oziroma zadevo zamaknemo. Vse je odvisno od razvoja tehnologije in zakonskih regulativ.«

Kupljeni modeli bodo izdelani na novi platformi, na kakršni so grajeni tudi Volvo XC60, imeli bodo vgrajene nekatere senzorje in radar. Uber bo vgradil kamero na strehi, lidarje, vso potrebno računalniško tehnologijo za obdelavo vizualnih podatkov in software za nadzor in upravljanje vozila. Vsa tehnologija bo omogočala popolnoma avtonomno vožnjo, napovedujejo.

Volvo&Uber
(Foto: arhiv proizvajalca)
Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 5,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5,0
glas 1
Komentarjev: 0
Več komentarjev