Kofein

Arhiv
Matej Drnovšek - 1

Matej se je s kolesom pognal po bob stezi in posnel tole!

Adrenalin, napor, vonj po naravi, neizmeren užitek in še več - vse to doživlja kolesar med spustom po strmih pobočjih, gozdnih poteh. Pogovarjali smo se s kolesarjem Matejem Drnovškom, ki se je nedavno spustil s kolesom po nekdanji bob stezi v Sarajevu, dogajanje pa posnel s športno kamero. Poglejte si adrenalinski posnetek in preberite, kaj vse nam je zaupal.

Anketa

Arhiv

Kaj vam je pri ženski najbolj pomembno?

strast
E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Pastrana

Podrl kar tri rekorde slavnega izzivalca smrti 

U.K.
10. julij 2018, 15:33
0
Velikost pisave:

Slavni kaskader Travis Pastrama je uspel preseči tri rekorde zloglasnega Evela Knievela.  

V tako imenovanem Evel Live dogodku je Pastrana v spomin neverjetnega kaskaderja Evela Knievela poskušal ponoviti njegove največje uspehe. Celoten dogodek se je odvijal pred slavno Cezarjevo palačo v Las Vegasu, kjer je Knievel pri skoku leta 1967 padel in se hudo poškodoval. Zlomil si je medenico, stegnenico, zapestje ter oba gležnja. Zdrobil si je tudi bok in dobil pretres možganov. Kasneje je Evil dejal, da je prišlo do padca zaradi napake pri hitrosti. To naj bi zgrešil za 8 kilometrov na uro.

Evel Knievel
Evil Knievel je umrl leta 2007. Star je bil 69 let. (Foto: Profimedia)

Pastrana po drugi srani pa jo je tokrat na srečo odnesel brez poškodb, kljub temu, da je celo presegel tri najbolj ikonske skoke legendarnega Knievela. Američan je z motorjem Indian Scout FTR 70 preskočil 52 avtomobilov in nato še 16 avtobusov. Knievel je uspel preskočiti največ 50 avtomobilov in 14 avtobusov. Pastrana se je velikemu kaskaderju posvetil tudi tako, da je oblekel kombinezon istih barv kot ga je uporabljal sedaj že pokojni Knievel. Pastrana je nato preskočil še slavni vodnjak pred Cezarjevo palačo in tako dosegel 400 čevljev (približno 122 metrov) skupaj v skokih. S tem je presegel še tretji rekord legendarnega Evela Knievela.   

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

  • Ocena članka: 0,0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0,0
glasov 0
Komentarjev: 0
Več komentarjev